Tariceanu, despre Legile Justitiei: Modificarile propuse de ministrul Justitiei sunt menite a consolida justitia si statutul magistratilor

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu septembrie 1, 2017 18:03

Tariceanu, despre Legile Justitiei: Modificarile propuse de ministrul Justitiei sunt menite a consolida justitia si statutul magistratilor

Presedintele Senatului Calin Popescu Tariceanu a declarat ca modificarile propuse de ministrul Justitiei, Tudorel Toader, sunt menite a consolida justitia si statutul magistratilor si a criticat incercarile celor care “au acaparat parghiile de putere in mod nelegitim de a-si pastra pozitiile”.

„Sunt lucruri mai grave decat ne imaginam ca exista in justitia romana. De fapt, avem un stat care nu poate fi in niciun fel privit ca stat de drept, ci un stat in care relatii oculte de putere au functionat si au pus intre paranteze puterea legitima, puterea democratica si votul cetatenilor. Modificarile pe care le propune ministrul Justitiei sunt menite a consolida justitia, a consolida statutul magistratilor si cred ca ele trebuie discutate cu argumente”, a declarat Tariceanu.

“Cred ca aceasta dezbatere, care exista in momentul de fata in spatiul public, este extrem de utila. Pe langa dezbatere, ceea ce vad, vad incercari disperate a celor care au acaparat parghiile de putere in mod nelegitim de a-si pastra pozitiile. Si cu acest lucru nu pot fi de acord si nu vom fi de acord, dar sigur ca in momentul de fata datoria noastra este sa observam ce se intampla in spatiul public, sa luam nota. (…) Acest moment este un moment al adevarului, in care multi isi devoaleaza pozitiile si rolul nefast pe care l-au jucat in societatea romaneasca”, a declarat presedintele Senatului, la Palatul Parlamentului.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.