Tariceanu, despre modificarea legii electorale: PNL face o greseala. Trebuie sa ne gandim la cetatean, nu la partide

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota februarie 8, 2016 10:55

Tariceanu, despre modificarea legii electorale: PNL face o greseala. Trebuie sa ne gandim la cetatean, nu la partide

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a declarat ca modificarea legii electorale, in sensul alegerii primarilor in doua tururi de scrutin, ar putea fi discutata, luni, in Biroul permanent al Senatului, insa a atras atentia ca PNL face o greseala insistand pe aceasta propunere legislativa. 

“PNL face o greseala pentru ca pune accentul pe propria lui identitate si propriul profil. In loc sa se gandeasca la o mai buna reprezentare a a cetatenilor isi pune problema cum va fi reprezentat PNL. Eu cred ca trebuie sa pornim de la cetatean si nu de la partide”, considera Calin Popescu Tariceanu.

“Daca va exista o propunere, in Biroul permanent vom discuta si vom hotari”, a declarat Calin Popescu Tariceanu, duminica seara.

El sustine insa ca legile electorale trebuie discutate la inceputul legislaturii, si nu la sfarsit de mandat.

Citeste si: Premierul Ciolos lasa decizia alegerilor locale in doua tururi la mana Parlamentului: Nu accept ca Guvernul sa fie folosit!

“Putem sa discutam orice. Nu exista subiecte tabu. Puteam sa discutam despre reforma sistemului electoral inca o data desi am facut-o anul trecut. Dar nu putem sa facem aceasta discutie cu patru luni inainte de alegeri.(…) Nu este firesc pentru un Parlament pe final de mandat, cu credibilitatea foarte scazuta, erodata, sa ia in discutie cele mai importante legi. Trebuie sa asteptam alegerile, un Parlament cu un mandat proaspat reinnoit, care sa vina si sa discute aceste lucruri.(…) Aceasta discutie putem sa o redeschidem la inceputul mandatului viitor pentru a avea timpul necesar sa cantarim, sa nu ne grabim si sa gasim o formula echilibrata care sa nu dea impresia ca favorizeaza pe unii si defavorizeaza pe altii”, a mai spus Tariceanu.

Presedintele Senatului considera ca legea electorala “trebuie sa porneasca de cetatean, si nu de la partide”.

“PNL face o greseala pentru ca pune accentul pe propria lui identitate si propriul profil. In loc sa se gandeasca la o mai buna reprezentare a a cetatenilor isi pune problema cum va fi reprezentat PNL. Eu cred ca trebuie sa pornim de la cetatean si nu de la partide cand mergem catre legea electorala”, a adaugat Tariceanu.

Senatorul PNL Octavian Motoc a solicitat marti tuturor partidelor politice introducerea pe ordinea de zi a plenului a initiativei legislative legate de alegerea primarilor in doua tururi scrutin.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.