ALDE, noul partid rezultat din fuziunea PC cu PLR. Alegerile in cadrul ALDE vor avea loc in 2017
Politica

Tariceanu, dupa retragerea lui Ponta de la sefia PSD: Premierul are sprijinul ALDE

Copresedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu, a vorbit despre retragerea lui Victor Ponta de la conducerea PSD ca decizia sa nu are cum sa afecteze coalitia de guvernare, adaugand ca premierul are sprijinul ALDE. Presedintele Senatului si-a exprimat convingerea ca Victor Ponta va conduce in continuare Guvernul si a precizat ca luni va avea o intalnire cu acesta.

„Acest lucru, dupa parerea mea nu are cum sa afecteze in niciun fel buna functionare a coalitiei de guvernare. De altfel, am si programat pentru luni sa ne vedem si consider la fel de important si de necesar functionarea in bune conditii a guvernului, Victor Ponta ramanand sa-si asume in continuare conducerea guvernului, a declarat Calin Popescu-Tariceanu.

Cu privire la sprijinul ALDE pentru mentinerea lui Victor Ponta la conducerea Guvernului, Tariceanu a spus pentru Mediafax ca „raspunsul este da, fara ezitare, dar acest lucru nu s-a aflat in niciun moment in discutie. Nu a fost o discutie de acest gen. Ponta are intregul nostru sprijin politic, nu numai al ALDE, ci si a celorlati parteneri de guvernare”.

Victor Ponta a demisionat de la conducerea PSD, Rovana Plumb este presedinte interimar

Victor Ponta are statut de inculpat, procurorul a dispus sechestru pe averea sa

„Gestul facut de primul-ministru, il interpretez strict asa cum l-a si prezentat Victor Ponta, si anume ca un demers menit sa apere imaginea si, pana la urma, credibilitatea PSD ca urmare a hartuirilor la care este supus in ultima perioada in principal de DNA”, a declarat Tariceanu.

Presedintele Senatului a explicat ca majoritatea angajamentelor asumate de USL si de actuala coalitie de guvernare a fost indeplinita, iar „Romania are in momentul de fata rezultate foarte bune in planul guvernarii”, referindu-se la „la performantele economice, la cresterea economica care a inceput sa se reflecte in cresterea puterii de cumparare a cetatenilor, fie ca vorbim de salariati, fie ca vorbim pensionari sau de alte categorii sociale”.

„Masurile care au fost luate in ultima perioada sunt reparatorii fata de deciziile aberante datorate guvernului Boc, au venit sa corecteze acele nedreptati pe care romanii, din pacate, au trebuit sa le indure, asa incat nu as vedea niciun motiv pentru care, din punct de vedere politic, sa nu mergem inainte cu aceeasi forta, cu aceeasi determinare”, a mai spus Tariceanu.

Premierul Victor Ponta a anuntat duminica, printr-o scrisoare adresata liderilor social-democrati si postata pe Facebook, decizia de „a nu mai ocupa nicio functie de conducere” in PSD, pana la momentul in care isi va demonstra nevinovatia fata de acuzatiile care ii sunt aduse in justitie.

Decizia a fost anuntata in contextul in care Victor Ponta este asteptat la DNA, dupa intoarcerea sa din Turcia.

De asemenea, Ponta spune ca, daca nu va avea nicio solutie in justitie, care sa ii ateste nevinovatia, „pana la data congresului PSD”, nu va mai candida la nicio functie si va „lupta din simpla si onoranta calitate de membru de partid”.

Articole asemănătoare

Comisia de agricultura din Camera Deputatilor comisia dezbate situatia din agricultura creata de seceta

Lucy Ionesco

Ion Cristoiu: Tiberiu Nitu e drogat sau e ticalos?! A luat in seama plangerea penala fantasmagorica a lui Vadim impotriva lui Basescu

Lucy Ionesco

Turcescu tuna si fulgera despre Vlad Mixich: Este omul serviciilor! Ce DEZVALUIRI face jurnalistul

Lucy Ionesco