Tariceanu a acuzat Comisia Europeana de atitudine partinitoare intr-un discurs tinut in fata sefilor Senatelor din Europa reuniti la Bucuresti
Politica

Tariceanu, in sedinta de urgenta la Senat

Calin Popescu Tariceanu a convocat de urgenta Biroul Permanent al Senatului in cazul lui Dan Sova. Televiziunile de stiri transmit ca intalnirea lui Tariceanu vizeaza hotararea pe care Senatul trebuie sa o emita in legatura cu votul in cazul lui Dan Sova.

Luni, DNA a cerut din nou Senatului sa trimita, in cel mai scurt timp, documentele intocmite in acest caz. Amintim ca Senatul a respins, luni, proiectul de hotarare in cazul lui Dan Sova, propus de Biroul Permanent prin care se constata ca in urma votului din data de 25 martie nu au fost intrunite conditiile pentru incuviintarea retinerii si arestarii preventive in cazul senatorului Dan Sova.

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu este obligat sa redacteze o hotarare de respingere sub propria semnatura. La votul asupra proiectului de hotarare in cazul Dan Sova au fost inregistrate doua voturi „pentru”, 43 de abtineri si 68 de voturi „impotriva”.

Vezi si: Proiectul in cazul lui Dan Sova a fost respins de Senat. Tariceanu va trebui sa redacteze o hotarare sub propria semnatura

Prin decizia CCR privind conflictul juridic iscat prin lipsa unei hotărâri care să constate respingerea solicitării DNA privind reţinerea şi arestarea preventivă a lui Dan Şova, senatorii au fost puşi în faţa unei situaţii inedite: ori să voteze o hotărâre, bazată pe votul dat în baza prevederilor legale din data de 25 martie, datată cu 20 aprilie, ori să redacteze o hotărâre cu data de 25 martie. Propunerea convenită la Biroul Permanent al Senatului, cea privind hotărârea care trebuia supusă votului, a fost însă respinsă, aşa că preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, este acum obligat să redacteze şi să semneze o hotărâre de respingere datată cu 25 martie.

Proiectul de hotarare supus luni plenului constata ca in urma votului din 25 martie nu au fost intrunite conditiile pentru incuviintarea retinerii si arestarii preventive in cazul senatorului Dan Sova, potrivit dispozitiilor art. 25 din Legea nr. 96/2006 privind Statutul deputatilor si al senatorilor si dispozitiilor art. 173 din Regulamentul Senatului, in vigoare la 25 martie.

Stiri pe aceeasi tema

Ce declaratii au facut Gorghiu si Predoiu in ziua motiunii de cenzura

Cristiana Petrariu Bota

Tariceanu: Votul in cazul Sova nu poate fi repetat, indiferent de decizia CCR

Cristiana Petrariu Bota

Dan Sova: Pe 20 mai vor incepe lucrarile la Autostrada Turda-Sebes

Bogdan

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult