Tariceanu: Legea ne obliga sa dam drumul la procedurile pentru referendumul cerut de presedinte

Delia Ion
By Delia Ion ianuarie 24, 2017 11:57

Tariceanu: Legea ne obliga sa dam drumul la procedurile pentru referendumul cerut de presedinte

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a declarat, marti, ca legea obliga Parlamentul sa dea drumul la procedurile care se impun pentru organizarea referendumului cerut de presedintele Klaus Iohannis. El a punctat ca Parlamentul va stabili care sunt pasii care trebuie urmati, conform legii, dupa ce presedintele Romaniei le-a transmis marti presedintilor celor doua Camere o scrisoare prin care ii anunta despre declansarea referendumului pe tema gratierii.

Liderul ALDE a mai afirmat ca documentul presedintelui Iohannis a ajuns intai la presa, pentru a face valuri, acesta fiind si scopul.

„Va pot spune ca documentul a fost dat intai la presa, pentru ca nu era facut pentru Parlament. Era facut ca sa faca valuri in presa. La Parlament noi avem un regulament si o lege, care ne obliga in actualele conditii, sa dam drumul la procedurile care se impun pentru organizarea referendumului cerut de presedinte. Nu am niciun fel de ezitare. Vom discuta acest lucru in Biroul Permanent si vom stabili pasii care trebuiesc urmati”, a spus Calin Popescu Tariceanu.

Amintim ca presedintele Klaus Iohannis a declansat procedura privind organizarea unui referendum national prin care poporul sa-si exprime vointa cu privire la continuarea luptei impotriva coruptiei si asigurarea integritatii functiei publice.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.