Tariceanu, reclamat la ALDE EUROPA de Nicusor Dan: A devenit unul dintre cei mai mari inamici ai luptei anti-coruptie

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota februarie 16, 2017 17:23

Tariceanu, reclamat la ALDE EUROPA de Nicusor Dan: A devenit unul dintre cei mai mari inamici ai luptei anti-coruptie

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a fost reclamat la ALDE EUROPA de liderul Uniunii Salvati Romania (USR) Nicusor Dan. Acesta a transmis, miercuri, o scrisoare deschisa presedintelui Partidului ALDE Europa, Hans van Baalen, si presedintelui Grupului Europarlamentar ALDE, Guy Verhofstadt, in care sustine ca Tariceanu, dealtfel co-presedinte ALDE Romania, a “a devenit unul dintre cei mai mari inamici ai luptei anti-coruptie si o amenintare majora pentru institutiile implicate in aceasta lupta”.

“Va scriu aceasta scrisoare ca urmare a actiunilor recente ale ALDE Romania. Sunt convins ca sunteti la curent cu evenimentele recente care au avut loc in Romania. O incercare a Guvernului Romaniei, din care ALDE face parte ca membru in coalitia de guvernare, de a adopta o ordonanta ce decriminalizeaza fapte de coruptie (sau asociate) a starnit cele mai mari proteste de dupa caderea Comunismului.

La momentul in care scriu aceasta scrisoare, Guvernul a cedat in fata vointei populare si a abrogat aceasta ordonanta revoltatoare, dar sunt profund ingrijorat de sustinerea pe care ALDE Romania a dat-o acestei incercari de blocare a luptei anti-coruptie”, se arata in scrisoarea lui Nicusor Dan.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.