Tariceanu, ALDE
Politica

Tariceanu, urmarit penal pentru marturie mincinoasa si favorizarea faptuitorului

Calin Popescu Tariceanu este urmarit penal pentru marturie mincinoasa si favorizarea faptuitorului. Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au anunțat, marți, începerea urmăririi penale față de președintele Senatului. Călin Popescu Tăriceanu este acuzat de mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului.

Călin Popescu Tăriceanu a mers, marți, la sediul DNA Brașov pentru a lua la cunoștință acuzațiile de mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului, suspiciunile având legătură cu declarația de martor pe care a dat-o în dosarul privind retrocedarea ilegală a unei suprafețe din pădurea Snagov și a Fermei Regale Băneasa.

Procurorii DNA precizează că președintele Senatului a fost audiat ca martor la data de 15 aprilie 2016, citarea fiind necesară „în condiţiile în care existau indicii că el ar avea cunoştinţă despre activitatea infracţională a grupului” trimis în judecată în dosarul privind retrocedarea celor două suprafețe, „prin prisma relaţiilor de afaceri sau de prietenie avute cu membrii acestui grup”, precizează procurorii într-un comunicat de presă.

„Fiind audiat la data de 15 aprilie 2016, în depoziţia luată sub jurământ, acesta a făcut declaraţii necorespunzătoare adevărului cu privire la aspecte esenţiale ale cauzei asupra cărora a fost întrebat şi nu a spus tot ce ştie în legătură cu împrejurări esenţiale, urmărind prin aceasta împiedicarea / îngreunarea cercetărilor şi a tragerii la răspundere penală a inculpaţilor cercetaţi în dosarul trimis în judecată”, se arată în comunicatul de presă.

Potrivit sursei citate „Călin Popescu Tăriceanu a menţionat în mod nereal că nu a avut cunoştinţă de achiziţionarea drepturilor succesoarele ale lui Al României Paul de către Silberstein Tal, Truică Remus şi alţii şi că nu a discutat cu Truică Remus despre taxele notariale. De asemenea, acesta a mai declarat că nu are relaţii apropiate şi nu a păstrat legătura cu inculpaţii Andronic Dan Cătălin şi Silberstein Tal, cu care s-a întâlnit doar sporadic, aflând din presă, ca urmare a comunicatelor DNA, despre acest dosar.

A precizat, de asemenea că nu l-a prezentat/introdus pe Tal Silberstein altor politicieni din România. A mai precizat, că nu a avut o relaţie apropiată cu inculpatul Marcovici Marius, ascunzând totodată că are cunoştinţă de relaţia acestuia din urmă cu inculpatul Tal Silberstein”, declaraţii contrazise de probele din dosar, spun procurorii.

Sursa: RFI

Stiri pe aceeasi tema

Cezar Preda: Victor Ponta va fi chemat la Comisia de control a SRI dupa declaratiile privind ofiterii acoperiti

Cristiana Petrariu Bota

Propunerea PSD pentru functia de premier la consultarile de la Cotroceni, in asentimentul strazii

Cristiana Petrariu Bota

Presedintele Iohannis ii indeamna pe romani, in mesajul de Anul Nou, sa construiasca impreuna urmatorul secol de existenta a Romaniei cu mult curaj si implicare civica

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult