RCA 2015. PRETURI RCA 2015. SCUMPIRE EXPLOZIVA la polita RCA. Constanta va avea cele mai mari preturi
Social

TARIFE RCA. Probleme pentru soferii indisciplinati. Ar putea plati dublu pentru o polita RCA

TARIFE RCA. Soferii indisciplinati vor avea parte de preturi considerabil mai mari la tarifele RCA stabilite de firmele de asigurare si ASF. Sistemul bonus-malus care a actionat si pana in prezent va inregistra modificari semnificative care vor duce la schimbari ale valorii RCA pentru toti soferii de la noi din tara.

TARIFE RCA. Conducatorii auto care au produs accidente soldate cu daune materiale vor fi nevoiti sa plateasca cu pana la 70% pentru politele RCA fata de cat platesc in prezent. Partea buna este ca, in cazul soferilor care nu au avut niciodata probleme in trafic, tarifele RCA ar putea fi chiar mai mari decat cele existente in acest moment pe piata.

TARIFE RCA. Pentru moment, nu s-a luat o decizie finala, ASF si firmele de asigurari purtand in continuare negocieri in vederea stabilirii unor reguli de aplicare a noilor tarife RCA. Tendinta este insa clara, aceea ca soferii indisciplinati in trafic sa resimta din plin acest lucru prin preturile cu care vor achizitiona politele RCA insa se doreste si „premierea” semnificativa a conducatorilor auto care nu au avut niciodata incidente in trafic.

Sunt voci care pun problema chiar a scumpirii cu 100% a tarifelor RCA pentru soferii cu multe daune la activ. Actualele tarife ii sanctioneaza pe acestia cu cel mult o treime din pretul de bata RCA.

Un alt punct luat in discutie la intalnirea de la ASF a fost si introducerea unor prevederi care sa permita o mai mare “personalizare“ a asigurarilor. Concret, una dintre variante este ca amenzile de circulatie sa fie luate in calcul la stabilirea tarifului RCA, in asa fel incat soferii cu probleme sa plateasca mai mult. O astfel de masura, spun asiguratorii, ar conduce si la o reducere per ansamblu a frecventei daunelor, ceea ce ar insemna, in final, si o scadere a tarifelor RCA. De asemenea, au propus firmele de asigurare, trebuie modificat sistemul in asa fel incat, la achizitionarea unei masini noi, soferii fara dauna sa nu isi piarda categoriile de bonus acumulate iar cei cu daune la activ sa beneficieze de reincadrarea la categoria B0, asa cum se intampla in prezent.

Related posts

Protest al transportatorilor in Bucuresti. Marsul de protest va ajunge la Guvern, la Primaria Capitalei si la ASF

Lucy Ionesco

Dragos Patraru, dupa decizia CCR privind abuzul in serviciu: Productia de corupti merge mai departe

Lucy Ionesco

Jurnalistul Cristi Tepes a murit intr-un accident rutier in drum spre Iasi

Lucy Ionesco

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult