Tatiana Niculescu Bran, purtatorul de cuvant al Presedintelui Romaniei, s-a retras din functie
Politica

Tatiana Niculescu Bran, purtatorul de cuvant al Presedintelui Romaniei, s-a retras din functie

Tatiana Niculescu Bran a anuntat astazi ca s-a retras din functia de purtator de cuvant al Presedintelui Klaus Iohannis, din cauza colaborarii sale cu presa, care nu a fost cea pe care si-ar fi dorit-o.

Potrivit unui comunicat al Administratiei Prezidentiale, Tatiana Niculescu Bran a declarat ca ” azi, 21 aprilie, m-am retras din functia de purtator de cuvant, de comun acord cu presedintele Romaniei. Decizia mea a fost motivata de constatarea ca in perioada decembrie 2014 – aprilie 2015, colaborarea mea cu presa nu a fost cea pe care as fi dorit-o.

Tatiana Niculescu Bran a mentionat ca, indiferent de raporturile sale viitoare cu Administratia Prezidentiala, va sustine in continuare proiectul de tara al Presedintelui Klaus Iohannis.

Potrivit Mediafax, in 22 decembrie 2014, Tatiana Niculescu Bran a fost numita  in functia de consilier prezidential, dupa ce Klaus Iohannis anunta, in 8 decembrie, pe cand era presedinte ales, ca aceasta va fi purtatorul sau de cuvant dupa preluarea functiei de sef al statului.

 Tatiana Niculescu Bran a fost intre 1995 si 2004 redactor la Radio BBC World Service, Sectia Romana de la Londra, iar intre 2004 si 2008 a condus biroul BBC World Service de la Bucuresti. Niculescu Bran a publicat, in 2006, primul roman non-fictional din literatura romana, „Spovedanie la Tanacu”, urmat, in 2007, de „Cartea Judecatorilor”. Cele doua romane, in dramatizarea autoarei, au devenit piese de teatru. „Spovedanie la Tanacu” a avut premiera la New York in 2007, in regia lui  Andrei Serban. Acelasi volum a inspirat, de asemenea, filmul „Dupa dealuri” al lui Cristian Mungiu, film dublu premiat la Festivalul de la Cannes 2012.

Stiri pe aceeasi tema

Klaus Iohannis s-a intalnit la Vatican cu Papa Francisc, care va veni in Romania

Cristiana Petrariu Bota

Alina Gorghiu va ramane singurul presedinte al marelui Partid National Liberal

Delia Ion

Premierul confirma inlocuirea prefectului Capitalei, Traian Berbeceanu este un posibil inlocuitor

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult