TAXA AUTO 2015: ANAF iti calculeaza online TAXA AUTO
Viata bate filmul

TAXA AUTO 2015: ANAF iti calculeaza online TAXA AUTO

TAXA AUTO 2015: ANAF iti calculeaza online taxa auto. Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a pus la dispoziţia şoferilor un soft online prin intermediul căruia soferii isi pot calcula suma pe care trebuie să o plătească pentru taxa auto în 2015. Cuantumul taxei auto valabil în 2015 se va calcula în funcţie de cursul leu/euro pe care Banca Centrala Europeana (BCE) l-a stabilit în 1 octombrie.

TAXA AUTO 2015: Potrivit OUG nr. 9/2013, actul normativ ce a introdus timbrul de mediu pentru autovehicule la 15 martie 2013 în locul taxei auto, valoarea în lei a timbrului se determină pe baza cursului de schimb valutar al monedei euro stabilit în prima zi lucrătoare a lunii octombrie din anul precedent şi publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, scrie Jurnalul.ro.

TAXA AUTO 2015: Aşadar, cuantumul timbrului de mediu valabil în 2015 se va calcula în funcţie de cursul leu/euro pe care Banca Centrala Europeana (BCE) l-a stabilit în 1 octombrie. Potrivit informaţiilor publicate pe site-ul BCE, cursul de schimb leu/euro din prima zi lucrătoare a lunii octombrie este de 4,4093 lei/euro, mai mic faţă de cel din 1 octombrie 2013 cu 0,88%. Pentru 2014, timbrul de mediu a fost determinat pe baza cursului de schimb afişat de BCE pe 1 octombrie 2013, care a fost de 4,4485 lei/euro.

TAXA AUTO 2015: Taxa de mediu se plăteşte în următoarele situaţii:
– când un autoturism este înmatriculat pentru prima dată în România
– când este reintrodus în parcul auto naţional dacă la scoaterea sa propritarului i s-a restituit valoarea reziduală a timbrului
– pentru maşinile rulate pentru care nu a fost achitată nicio taxă de poluare
– pentru autoturismele rulate pentru care s-a dispus de către instanţe restituirea sau înmaticulrea fără plata unei taxe de poluare.

HotWeek.ro este un site exclusivist, care militeaza pentru promovarea valorilor. Daca te-ai saturat de zvonuri si de „stiri bomba”, te asteptam sa revii pe hotweek.ro! Ne poti urmari si pe Facebook, Twitter sau Google Plus.

Stiri pe aceeasi tema

GUNES, EP 22, REZUMAT 14 SEPTEMBRIE 2016. Savas trece prin clipe grele, noi secrete ies la iveala

Cristiana Petrariu Bota

GALA MIREASA PENTRU FIUL MEU 4 APRILIE 2015. Elly, tinuta extrem de incitanta, in prima parte a galei

Delia Ion

MIREASA PENTRU FIUL MEU SEZON 2. Iulia, una dintre prezentele atragatoare ale stagiunii, s-a logodit dupa o relatie de doi ani

Delia Ion

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult