-14.2 C
România
24 ianuarie 2022
Taxa auto, discutata intr-o noua varianta de calcul in grupul de lucru interministerial
Economie

TAXA AUTO 2016 va fi inlocuita cu doua taxe: Impozit si taxa inclusa in pretul carburantilor

TAXA AUTO 2016. Romanii vor scapa de taxa auto, care a fost declarata ilegala de Uniunea Europeana (UE), insa timbrul de mediu va fi schimbat cu doua taxe. Prima va fi o taxa inclusa in pretul carburantilor, iar a doua va fi un impozit calculat in functie de norma de poluare a masinii.

Eliminarea taxei auto nu este neaparat o veste buna pentru soferi, pentru ca timbrul de mediu se va resimti in buzunarele romanilor prin alte doua taxe, care vor inlocui taxa declarata ilegala de UE in iunie. Ministerul Mediului a anuntat ca timbrul de mediu va fi inlocuit cu o taxa pe consumul de combustibil, care sa fie de aproape 2 lei la fiecare plin.

TAXA AUTO 2016. Ministrul Mediului, Cristiana Pasca Palmer a explicat ca la acest calcul se adauga o impozitare diferentiata a masinilor in functie de norma de poluare a motorului. Cristiana Palmer a mai spus ca in pezent, autoritatile lucreaza la un punct de vedere referitor la propunerea de eliminare a timbrului de mediu, care – in opinia sa – ar trebui inlocuit, nu anulat.

Iti recomandam si: Care sunt noile tarife RCA stabilite de ASF

MODIFICARI LA EXAMENUL PENTRU PERMISUL AUTO! Ca sa fii sofer iti trebuie minim 10 clase. Modificari si pentru scolile de soferi

Pentru mine este o decizie, într-un fel justificată, dacă ne gândim doar la principiul că trebuie să reducem taxele pentru populaţie. Dar, pe de altă parte, eliminarea timbrului de mediu în forma actuală, fără să punem altceva în loc, are consecinţe nefaste, atât pentru instituţia fondului de mediu, din care finanţăm toate aceste programe – Rabla Plus, Rabla Clasic – toate celelalte programe pe care le-am lansat anul acesta – Casa Verde.

Or, timbrul de mediu este o sursă foarte importantă de venit la Fondul de mediu, asigură 45% din bugetul Fondului de mediu„, a spusministrul Palmer.

TAXA AUTO 2016. Ministrul Mediului a facut aceste precizari la Romaero Baneasa, unde se desfasoara o noua editie a Salonului Auto de la Bucuresti – un eveniment la care sunt expuse, timp de 10 zile, cele mai noi modele de masini intrate pe piata autohtona.

Curtea de Justiție a Uniunii Europene a decis în data de 9 iunie 2016 că taxa de primă înmatriculare percepută de România cumpărătorilor de mașini este ilegală din punct de vedere al legislației UE, după ce România a extins-o și la autovehiculele noi pentru a evita discriminarea pentru care mai fusese o dată condamnată.

Stiri pe aceeasi tema

Cota unica sau impozit diferentiat? Guvernul vrea impozit diferentiat pe venitul salarial

Cristiana Petrariu Bota

Profructta si-a dublat vanzarile de sucuri naturale fabricate la Campulung Muscel

Cristiana Petrariu Bota

Accesul in unitatile BCR se va face exclusiv pe baza de programare

Cristiana Petrariu Bota

2 comments

Peligrad Cristian 21 octombrie 2016 at 1:49 pm

Chiar nu aude nimeni din guvern ,pe aceasta doamna ministru ?! Cum sa faci asemenea declarații iresponsabile – adică domnia sa întreține fondul de mediu , programul ” rabla ” din bani încasați ilegal pe timbrul de mediu ?! Tot dumneaei declara ca returnează bani pe timbrul de mediu in urma proceselor pierdute in justiție !!! Pai , in cazul acesta care bani alcătuiesc fondul de mediu , cei care ii returnezi împreuna cu cheltuielile de judecată , sau cri care ii încasezi ilegal ?!

Raspuns
Ionel 26 octombrie 2016 at 9:32 pm

Cine dracu a pus o idioata ca asta ministru? Hallo! TAXA ESTE ILEGALA!!! Esti ministru gestioneaza bine bugetul pe care il ai…atentie la cheltuieli. SA NU SE MAI FURE!!! Este simplu, te descurci cu ce ai nu platim noi ca sa vrei tu. Daca te-ai gandit ca dintr-o TAXA ILEGALA sa sustii proiecte esti incompetenta. DEMISIA!!! Din cauza astora ca tine au plecat tineri din tara.

Raspuns

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult