Taxa auto, discutata intr-o noua varianta de calcul in grupul de lucru interministerial
Social

TAXA AUTO 2017. ANAF a decis cum se poate recupera taxa de poluare

TAXA AUTO 2017. Vesti bune pentru proprietarii de masini. Fiscul a decis cum va restitui taxa auto, considerata, in baza normelor UE, ca a fost perceputa ilegal. Cererile de restituire a taxei auto vor fi solutionate in maximum 45 de zile, potrivit www.profit.ro. Banii, inclusiv dobanda, vor fi platiti in transe anuale, intinse pe durata a 5 ani, in contul bancar al proprietarului automobilului. 

Astfel, solicitarea de restituire trebuie depusa in termenul legal de prescriptie a dreptului de a cere restituirea, si anume 5 ani calculati de la 1 ianuarie 2016. Cererea se depune la Administratia Financiara. Fiscul poate solicita documente suplimentare. Daca acestea nu sunt depuse in cel mult 60 de zile, cererea de restituire va fi respinsa.

Cei care au platit si nu si-au recuperat taxa auto ar urma sa mearga cu actele masinii si chitanta la ANAF. Daca nu au dovada, aceasta li se va elibera din baza de date ANAF.

Dragos Doros, presedintele ANAF: „La ghiseele ANAF vor avea formularele pe care trebuie sa le completeze, urmeaza un timp de analiza. Li se vor da si un grafic prin care vor sti cat si cand vor fi sumele pe care le vor primi.”

Graficul il vor primi in 55 de zile. Autoritatile au luat aceasta decizie pentru ca au pierdut numeroase procese. Pana acum un milion de soferi din Romania si-au recuperat taxa auto dupa ce au dat statul in judecata. In curand insa un milion vor face acelasi lucru doar dupa ce vor depune o cerere la ANAF, noteaza PROTV.

Din pacate o jumatate de milion de soferi si-au vandut deja masina si isi vor recupera banii doar dupa ce se vor adresa unui judecator.

Si asta pentru ca Uniunea Europeana a interzis restituirea banilor pentru masini care nu sunt in posesia petentilor, spune ministerul Mediului. O alta problema – banii va vor fi platiti in transe egale, in cinci ani.

Articole asemănătoare

Concurs pentru 100 de posturi de cercetatori, medici si farmacisti la Institutul Cantacuzino

Lucy Ionesco

Cristian Tudor Popescu: Este prima data cand cred in aceste proteste. Oricine va veni dupa Ponta va avea de furca cu strada

Lucy Ionesco

CSM analizeaza raspunsurile primite din sistemul judiciar cu privire la protocoalele incheiate cu serviciile de informatii

Ioana Badulescu