14.1 C
România
28 noiembrie 2021
Taxa auto, discutata intr-o noua varianta de calcul in grupul de lucru interministerial
Social

Taxa auto, discutata intr-o noua varianta de calcul in grupul de lucru interministerial

Grupul de lucru interministerial care se ocupă de realizarea unei formule de calcul pentru taxa auto va prezenta o variantă finală până la sfârşitul anului, susţine ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu. Ea a precizat că formula de calcul trebuie să fie realizată în aşa fel încât să nu mai fie contestată, iar cel care poluează să fie penalizat.

„Nu vom vorbi de nicio taxă de mediu. Ce vreau să spun în schimb este că nu vreau să se repete greşeala, vreau ca formula de calcul la care lucrează grupul de lucru formată din reprezentanţii Ministerului Mediului, reprezentanţii Fondului de Mediu, ai Ministerului Transorturilor, ai Ministerului de Finanţe, să fie o formulă care să nu mai poată fi contestată, atacată, care să stea în picioare, astfel încât, într-adevăr, cel care poluează să fie cel care să plătească o penalitate. Am promis că, până la sfârşitul acestui an, grupul de lucru să-şi încheie activitatea şi să prezinte exact formula pe care trebuie să o impunem pentru perioada următoare. În paralel, până atunci, avem grijă să facem prevenţie prin lansarea unor proiecte de prevenire a poluării”, a declarat joi Graţiela Gavrilescu într-o conferinţă de presă cu ocazia prezentării bilanţului la şase luni de mandat.

Taxa auto pentru autovehicule a fost introdusă în ianuarie 2007, ea calculându-se în funcţie de vechimea maşinii, tipul de catalizator şi capacitatea cilindrică a maşinii. Taxa a fost modificată doi ani mai târziu de către Guvern, valoarea ei fiind scăzută, pentru ca din ianuarie 2012 să fie suspendată până la finalul anului, iar cei care plătiseră deja urmau să îşi recupereze banii, potrivit news.ro.

În martie 2013 a intrat în vigoare timbrul de mediu, iar taxa s-a calculat doar pe baza emisiilor de CO2, scrise în cartea de identitate a maşinii. La începutul lui 2017, timbrul de mediu a fost eliminat împreună cu celelalte 101 de taxe nefiscale.

Stiri pe aceeasi tema

Casa Regala, un nou anunt privind starea de sanatate a Regelui Mihai

Ioana Badulescu

SOCUL COLECTIV, A 13-A ZI DE DOLIU. Doar 60 de victime au depus plangeri la Parchetul General

Cristiana Petrariu Bota

Stela Popescu, inmormantata chiar de ziua onomastica. Sf. Stelian este praznuit pe 26 noiembrie de Biserica Ortodoxa

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult