19.5 C
România
25 septembrie 2023
Taxa de depunere a cererii pentru pasaportul SUA va creste pentru formularele DS-11 incepand cu 2 aprilie 2018
Externe

Taxa de depunere a cererii pentru pasaportul SUA va creste pentru formularele DS-11 incepand cu 2 aprilie 2018

Taxa de depunere a cererii pentru paşaportul SUA va creşte de la 25 la 35 de dolari pentru formularele DS-11, începând cu 2 aprilie, anunţă Ambasada Statelor Unite la Bucureşti, într-un comunicat transmis presei. Majorarea cu 10 dolari a taxei de depunere a cererii se aplică numai formularelor DS-11.

„Este vorba despre cererile depuse de persoanele care solicită primul paşaport după împlinirea vârstei de 16 ani, minorii cu vârsta sub 16 ani şi persoanele care solicită înlocuirea unui paşaport pierdut sau furat”, se arată în comunicat.

Majorarea nu se aplică solicitanţilor adulţi din categoriile ce pot obţine reînnoirea paşaportului prin poştă, folosind formularul DS-82.

„Aceştia pot trimite cererea şi documentele doveditoare către ambasadă prin poştă şi nu trebuie să se prezinte personal sau să plătească o taxă de depunere a cererii”, precizează Ambasada SUA.

Persoanele care depun formularul DS-11 plătesc două taxe separate: o taxă de cerere către Departamentul de Stat şi o taxă de depunere a cererii în locurile unde aceasta este acceptată: oficii poştale, tribunale sau biblioteci publice.

„Clienţii pot alege din cele 7.600 de birouri desemnate. Unele birouri sunt deschise şi noaptea sau în weekend şi pot efectua şi fotografii pentru paşaport. Pentru a găsi cel mai apropiat birou de paşapoarte puteţi folosi Acceptance Facility Search Tool”, se precizează în comunicat.

Ambasada SUA la Bucureşti informează că, în general, Departamentul de Stat stabileşte taxele consulare la un nivel calculat astfel încât să recupereze costurile Guvernului SUA pentru serviciile consulare pe care le efectuează.

„Ultimele evaluări au arătat că aceste costuri asociate primirii cererilor de paşapoarte sunt mai mari decât taxa de 25 de dolari percepută în prezent. Propunerea de modificare a taxei a fost publicată în Registrul Federal sub formă de Notificare de Propunere a unei Reglementări, iar comentariile publicului au fost acceptate până la data de 18 noiembrie 2016, timp de 60 de zile după data publicării. Reglementarea Finală, prin care se implementează modificarea, include răspunsurile Departamentului de Stat la comentariile relevante primite din partea publicului”, se mai precizeaza în comunicat.

Related posts

Donald Trump a semnat decretul prin care pune capat despartirii familiilor de migranti care au trecut ilegal frontiera cu Mexicul

Ioana Badulescu

Anonymous a inceput Operatiunea ISIS si a publicat date personale ale unor presupusi jihadisti

Lucy Ionesco

Donald Trump a acceptat sa participe la un summit istoric cu liderul nord-coreean Kim Jong-Un

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult