Impozit forfetar din ianuarie 2016, taxarea bacsisului a fost eliminata de Guvern
Economie

TAXE SI IMPOZITE 2016. Ce taxe si impozite vor fi in Bucuresti in 2016

TAXE SI IMPOZITE 2016. Taxele și impozitele locale in Bucuresti vor rămâne neschimbate în anul 2016, cel putin asta arata un proiect de hotărâre adoptat, joi, de consilierii generali ai municipiului Bucuresti. Proiectul de hotărâre mai prevede că, in 2016, deținătorii de mașini hibrid sunt scutiți de la plata impozitului pe mijloace de transport.

TAXE SI IMPOZITE 2016. În plus, în baza Codului Fiscal, taxa hotelieră a fost anulată, dar s-a introdus o taxă de promovare a orașului București. Aceasta a fost stabilită la 1% din costurile unui sejur și va fi suportată de către turist. Banii proveniți din această taxă vor intra în bugetul Asociației Litoral Delta Dunării.

TAXE SI IMPOZITE 2016. Aprobarea acestui proiect de hotărâre vine în sprijinul autorităților locale, care pot emite de acum deciziile de impunere pentru încasarea taxelor și impozitelor locale de anul viitor.

Bonificația pentru plata cu anticipație se păstrează și ea în aceleași limite de 10%, până la data de 31 martie, la impozitul pe clădiri, terenuri și mijloace de transport.

Însă, potrivit noului Cod Fiscal, de anul viitor, clădirile nu se vor mai impozita în funcție de forma de proprietate, persoană fizică sau juridică, ci în funcție de destinație, respectiv rezidențială sau nerezidențială.

TAXE SI IMPOZITE 2016. Schimbarea modului de impozitare va duce la creșteri și de până la 10 ori a taxelor pentru persoanele fizice ale căror locuințe sunt folosite în scopuri comerciale, și nu pentru locuit, potrivit grilelor de impozitare anunțate de majoritatea primăriilor.

În prezent, impozitul pe clădiri, în cazul persoanelor fizice, se calculează prin aplicarea cotei de impozitare de 0,1% la valoarea impozabilă a clădirii, indiferent de destinația acesteia. Din 2016, însă, pentru clădirile rezidențiale și clădirile-anexă, impozitul se va calcula prin aplicarea unei cote cuprinse între 0,08% și 0,2% asupra valorii impozabile a clădirii. Cota va fi stabilită prin hotărâre a consiliului local.

TAXE SI IMPOZITE 2016. Pentru clădirile nerezidențiale, unde pot fi incluse și locuințele care sunt și sedii de firmă, impozitul se va calcula, din 2016, prin aplicarea unei cote cuprinse între 0,2-1,3%, în funcție de decizia consiliului local.

Stiri pe aceeasi tema

O platforma de anunturi online cere lamuriri de la Ministerul pentru Mediul de Afaceri privind vanzarea pe internet a proiectelor Start-Up Nation

Ioana Badulescu

Romanul Calin Rovinescu, presedinte al Air Canada, desemnat CEO-ul anului pentru a doua oara

Cristiana Petrariu Bota

Salariile functionarilor publici ar putea fi marite, pensiile militarilor ar urma sa fie plafonate

Cristiana Petrariu Bota

1 comment

Avatar
Munca la domiciliu 12 decembrie 2015 at 6:13 am

In premiera absoluta, oferim tuturor aceasta sansa, de a accesa un exceptional CURS ce va invata simplu si rapid, cum puteti face bani ! Cursul este absolut GRATUIT si va invata cum sa dobanditi abilitatea de a castiga bani, intr-o activitate de promovare online ! Pe langa disponibilitate si dorinta, mai aveti nevoie doar de calculator cu conexiune la internet si cunostinte de lucru cu documente word si pdf. Pentru detalii complete, contactati-ma acum, la adresa de email: octaviangurza@gmail.com numai pe mail.

Raspuns

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult