9.3 C
România
25 octombrie 2020
Taxi-urile vor elibera bon fiscal pentru bacsis, aparatul de marcat va trebui modificat
Social

TAXI cu taxa minima? Patronii de taxi cer taxa minima pentru cursele pe distanta scurta

Taxa minima pentru o cursa pe distanta scurta ar putea fi impusa de masinile tip taxi, la cererea patronilor companiilor de taxi. Acestia spun ca este nevoie de o taxa minima la cursele cu taxi-ul deoarece nu isi scot cheltuielile pe distantele mici. Cei de la Evenimentul Zilei scriu ca taximetristii sunt atat de suparatii, incat nu vor sa mai porneasca masina pe tariful actual.

In consecinta, companiile de taxi discuta posibilitatea de a fi impusa o taxa minima pentru o cursa, in valoare de 10 lei. Oricum, taxa care nu este reglementata legal este aplicata deja pe teren de taximetristi: putini sunt cei care onoreaza o comanda, mai ales daca nu e venita prin dispecerat, sub aceasta suma.

Patronii de taxi au găsit și formula prin care să impună legal taxa minimă de 10 lei pe cursă: 5 lei tarif de pornire, iar apoi prețul pentru un kilometru parcurs să crească de la 1,39 lei până la 1, 60- 1,75 lei, cât practică deja unele companii de taxi.

Te-ar putea interesa si: Ridicarea masinilor este ilegala, afla aici detalii

In prezent, legea taxiurilor este in Parlament, iar pana nu este adoptata, nu se poate schimba nimic. Peste 80% din licente sunt expirate, iar autoritatile elibereaza foarte greu unele noi.

Anul trecut, opt companii de taxi din Capitala au fost amendate pentru ca au participat la o intelegere avand ca obiect fixarea tarifului de transport de persoane in regim de taxi. Companiile sanctionate detin 70% din piata: Pelicanul Grup Taxi (amenda de 24.039 euro), Pelicanul Grup International Filiala Bucuresti (311 euro), Meridian Taxi (sanctionat cu 38.584 euro), Meridian Taxi Plus (10.404 euro), AutoCobalcescu (375.831 euro), Confort Taxi (1.019 euro), Cristaxi Service (48.963 euro) si Grup AS 2000 Transcom (5.870 EURO).

Foto: HotWeek

HotWeek.ro este un site exclusivist, care militeaza pentru promovarea valorilor. Daca te-ai saturat de zvonuri si de „stiri bomba”, te asteptam sa revii pe hotweek.ro! Ne poti urmari si pe Facebook, Twitter sau Google Plus.

Stiri pe aceeasi tema

Acatistul SF. NICOLAE face minuni. Sfantul Nicolae vindeca boli si tamaduieste suflete

Cristiana Petrariu Bota

Familia Regala a Romaniei are propriile marci de ciocolata. FOTO

Cristiana Petrariu Bota

Mandat de retinere pentru 72 de ore. Este propunerea DNA pentru modificarea Constitutiei

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult