11.2 C
România
25 octombrie 2020
Taxi-urile vor elibera bon fiscal pentru bacsis, aparatul de marcat va trebui modificat
Economie

Taxi-urile vor elibera bon fiscal pentru bacsis, aparatul de marcat va trebui modificat

Taxi-urile vor trebui sa emita bon fiscal pentru bacsis. Ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, a declarat ca aparatul de marcat montat pe taximetre va trebui modificat astfel incat acesta sa emita, in afara bonului fiscal emis conform distantei parcurse si tarifului perceput pe kilometru, si un bon fiscal pentru bacsisul dat de client taximetristului.

Amintim ca Guvernul a impus miercuri, in sedinta de Guvern, fiscalizarea bacsisului si inregistrarea acestuia pe bon fiscal separat. Proiectul ordonanței privind impozitul pe bacsis prevede că angajatorul decide „soarta” bacșișului, respectiv să acopere pierderi sau să îl distribuie angajaților, a spus ministrul Finantelor.

Jurnalistii l-au intrebat pe ministrul Finantelor daca masura va fi aplicata si in cazul celor care livreaza pizza la domiciliu, altor servicii de curierat la domiciliu sau taximetristilor, iar el a raspuns afirmativ.

„La taxi, are aparat de marcat si poate sa marcheze diferenta”, a spus Teodorovici.

Atentionat de jurnalisti ca, in prezent, aparatul de taxat emite chitanta ca urmare a unui produs intre numarul de kilometri parcursi si tariful pe kilometru, ministrul a explicat ca trebuie aduse modificari.

„Poate fi modificat incat sa permita si o astfel de tastare a bacsisului lasat de client”, a afirmat Teodorovici.

Măsura impozitării bacșișului a fost decisă în urma aprobării unui proiect de Ordonanță de Urgență pentru modificarea și completarea OUG 28/1999 privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, precum și pentru aplicarea art. 3 din Legea nr. 205 din 23 mai 2006 privind ratificarea Acordului de împrumut dintre România și Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare pentru finanțarea Proiectului privind reforma sistemului judiciar, semnat la București la 27 ianuarie 2006.

Stiri pe aceeasi tema

Romanul Calin Rovinescu, presedinte al Air Canada, desemnat CEO-ul anului pentru a doua oara

Cristiana Petrariu Bota

Dinu Patriciu incasase 90 miliaone euro din vanzarea unor terenuri

Bogdan

Schimbari la TAROM. Ministerul Transporturilor anunta inlocuiri din functii pe partea comerciala

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult