Transportatorii autorizati, multumiti de decizia Primarului Capitalei privind Uber si Taxify: E fireasca eliminarea concurentei neloiale, noi platim taxe
Social

Taximetristii din Bucuresti vor fi obligati sa aiba un nou regulament in trafic. Fumatul si folosirea telefoanelor vor fi interzise

Taximetriştii din București vor fi obligaţi să aibă un comportament diferit de cel pe care îl abordează acum marea majoritate în trafic. Printre regulile care urmează să fie discutate în Consiliul General al Capitalei se specifică faptul că taximetriştii trebuie să aibă o ţinută îngrijită, să întreţină aspectul curat şi îngrijit al maşinii şi să nu folosească un limbaj neadecvat, suburban care să deranjeze clienţii.

Mai mult, taximetriștii vor fi obligați să utilizeze numai tarifele vizate de către autoritatea de autorizare, să nu refuze transportul persoanelor cu dizabilităţi şi al dispozitivului de mers și să preia exclusiv prin staţia radio emisie-recepţie comanda pe care dispeceratul a preluat-o prin aplicaţia informatică de preluare a comenzilor.

O mare problemă reclamată des de clienți ar urma să fie reglată: în timpul executării serviciului de transport persoane în regim de taxi se va interzice fumatul şi folosirea telefoanelor.

Regulamentul-cadru pentru organizarea şi executarea serviciului public de transport în regim de taxi a fost reintrodus pe ordinea de zi a şedinţei de joi a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, potrivit Agerpres. Pe 26 martie, primarul general, Gabriela Firea, anunţa amânarea dezbaterii lui, în contextul modificărilor care urmau să fie aduse Legii taximetriei.

Amenzile pentru nerespectarea prevederilor regulamentului sunt cuprinse între: 100 – 5.000 lei (pentru conducătorii auto), 500 – 50.000 lei (pentru transportatorii autorizaţi ) şi 1.000 – 50.000 lei (pentru dispeceratele taxi).

Stiri pe aceeasi tema

REZULTATE LOTO 2 AUGUST 2015: Numerele extrase duminica

Cristiana Petrariu Bota

Ioan Buda este noul sef al Politiei Romane, in locul lui Catalin Ionita

Ioana Badulescu

Conturile lui Adrian Severin au fost puse sub sechestru

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult