15.3 C
România
18 septembrie 2021
TBC intr-o cresa situata in Sectorul 1 din Bucuresti
Social

TBC intr-o cresa situata in Sectorul 1 din Bucuresti

Alerta de TBC intr-o cresa situata in Sectorul 1 din Bucuresti, dupa ce o infirmiera a fost diagnosticata cu TBC. Pentru cativa micuti exista deja suspiciunea de a fi bolnavi de TBC, insa testele vor fi reluate luni. Cresa unde exista suspiciunea infectarii cu TBC este situata pe strada Vrancei din Sectorul 1, Bucuresti.

Pana acum sunt suspiciuni de TBC pentru doi copii de la aceasta cresa din Bucuresti. Diagnosticul stabilit pentru infirmiera este clar, iar de luni vor fi facute teste pentru toti copiii care sunt inscrisi la aceasta institutie.

Pana acum niciun copil nu a fost diagosticat clar cu tuberculoza. De precizat ca erau 13 copii la grupa la care lucra infirmiera, dar peste 170 de copii inscrisi in toate grupele urmeaza a fi testati si ei.

Luni se va face dezinsectie in cresa. Infirmiera angajata inca din 2013 nu avea probleme la momentul angajarii si problemele ar fi aparut din iarna.

Copiii depistati pozitiv vor fi preluati de medici si vor urma un tratament.

Iti recomandam si: Educatoarea Ioana Neagu de la gradinita Flipper din Bucuresti isi batea copiii ca pe fasole! Parintii au povestit lucruri terifiante!

O invatatoare de la Scoala 119 din Bucuresti injura elevii ca la usa cortului. Reactia ISMB

Infirmiera a fost depistată cu TBC la examenul de spută, în urma căruia a apărut bacilul Koch, fiind internată la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din Capitală.

Conducerea creşei a dispus efectuarea investigaţiilor medicale atât în rândul copiilor, cât şi al personalului. Astfel, copiilor de la grupa unde lucra infirmiera li s-au făcut radiografie pulmonară şi examen IDR.

„La o parte dintre micuţi rezultatul IDR a ieşit pozitiv, însă acest lucru nu înseamnă automat că aceştia au TBC. Investigaţiile medicale vor continua până la stabilirea unui diagnostic final. Menţionăm că micuţii sunt vaccinaţi contra TBC la naştere, ceea ce le conferă protecţie până la vârsta de aproximativ doi ani”, a menţionat Primăria sectorului 1.

În perioada următoare, conducerea creşei va extinde examenul IDR la toţi copiii înscrişi. De asemenea, personalului din unitate i se va realiza o radiografie pulmonară. În plus, conducerea creşei a solicitat Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti realizarea, în acest weekend, a unei dezinfecţii.

La creşa de pe strada Vrancei sunt înscrişi 178 de copii, media de prezenţă fiind de 120. La grupa la care au apărut suspiciuni de TBC sunt înscrişi 13 micuţi.

Comentezi?

HotWeek.ro este un site exclusivist, care militeaza pentru promovarea valorilor si culturii. Spune „nu” tabloidizarii presei din Romania! Te asteptam sa revii pe hotweek.ro! Ne poti urmari si pe FacebookTwitter sau Google Plus. Ne poti scrie pe adresa hotweek.ro@gmail.com.

Stiri pe aceeasi tema

Ministerul Educatiei a anuntat ca elevii de clasa a 5-a vor invata dupa un ghid care va acoperi toate materiile pentru care nu sunt manuale la inceputul noului an scolar

Ioana Badulescu

MAI recomanda institutiilor publice si private sa ofere posibilitatea angajatilor sa lucreze de acasa

Cristiana Petrariu Bota

Schimbari in sistemul Ro-Alert! Au fost introduse mai multe fenomene meteo care pot impune avertizare Cod Rosu

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult