Filme

Teatrul National din Iasi, al II-lea cel mai frumos din lume intr-un top al BBC

Teatrul National din Iasi a fost desemnat al doilea cel mai frumos teatru din lume, potrivit unui top realizat de televiziunea britanica BBC.

De precizat ca Teatrul National din Iasi a fost proiectat de doi arhitecti vienezi acum mai bine de 100 de ani. La inceputuri a functionat sub directiunea lui Costache Negruzzi, Vasile Alecsandri si Mihail Kogalniceanu, primind in 1956 numele poetului Vasile Alecsandri.

In cautarea celor mai frumoase teatre, cei de la BBC s-au indragostit pe loc de frumoasa cladire din Iasi si au inclus-o intr-un top realizat cu ocazia „Zilei mondiale a teatrului”.

In topul BBC, Teatrul National din Iasi figureaza alaturi de institutii culturale din Paris, Londra, San Francisco, Venezia, Bristol si Vicenta.

Monumentul a carui frumusete sta si in minunatele detalii arhitecturale este deschis nu doar pe timpul spectacolelor, ci si in restul zilelor, pentru ca oricine sa se poata bucura de el. Teatrul din Iasi poate fi vizitat de luni pana sambata, intre orele 10:00 si 17:00.

Foto: Ziarul de Iasi

Stiri pe aceeasi tema

CASTIGATORI BAFTA 2016: The Revenant, marele castigator al premiilor Academiei Britanice de Film

Cristiana Petrariu Bota

TEATRU: N(AUM), un spectacol cu Oana Pellea, se joaca la Stockholm de Ziua Limbii Romane

Cristiana Petrariu Bota

PUTEREA DESTINULUI EPISODUL 15, 26 IANUARIE 2015. Sila ii declara razboi lui Boran

Bogdan

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult