6.2 C
România
17 octombrie 2021
Teatru
Social

Teatrul Nottara din Bucuresti s-a inchis, spectacolele au fost suspendate pe termen nedefinit

Teatrul Nottara din Bucureşti s-a inchis, spectacolele fiind suspendate pe termen nedefinit. In urma promulgării de către preşedintele Klaus Iohannis a legii care prevede interzicerea desfăşurării de activităţi în clădirile cu risc seismic ridicat, până la consolidarea acestora, Teatrul Nottara şi-a suspendat activitatea pe termen nedefinit.

Dealtfel, Teatrul Nottara anunta suspendarea spectacolelor si pe pagina sa online. În anunţul publicat pe site-ul instituţiei teatrale, spectatorilor li se aduce la cunoştinţă faptul că îşi pot recupera banii aferenţi biletelor cumpărate pentru spectacolele anulate.

 

Dragi spectatori,

Având în vedere dispozițiile Legii nr. 282/2015, publicată în Monitorul Oficial nr. 806 din 19 noiembrie 2015, de completare şi modificare a Ordonanţei Guvernului nr. 20/1994, privind măsuri pentru reducerea riscului seismic al construcţiilor existente,

Vă aducem la cunoștință cu regret faptul că, începând cu data de 23.11.2015, teatrul nostru este obligat să dispună suspendarea organizării tututor spectacolelor şi evenimentelor programate în sălile situate în Bd. Magheru nr. 20, sectorul 1, pe termen nedefinit.

Vă asigurăm de toată disponibilitatea noastră în legătură cu recuperarea sumelor de bani aferente biletelor vândute până în acest moment, pentru spectacolele anulate.

De asemenea, vă asigurăm că teatrul a depus şi va depune, la toate autoritățile competente, absolut toate diligențele necesare pentru rezolvarea de urgenţă a acestei situații, solicitând Primăriei Municipiului Bucureşti, în subordinea căreia ne aflăm, inclusiv punerea la dispoziție a unui alt spaţiu, în vederea susținererii temporare a reprezentaţiilor noastre. Vă mulțumim pentru înțelegere!

Echipa Teatrului Nottara.

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, pe 17 noiembrie, legea care prevede interzicerea desfăşurării de activităţi în spaţiile comerciale precum magazine, săli de spectacole şi structuri turistice, în clădirile cu risc seismic ridicat, până la consolidarea acestora.

Legea modifică Ordonanţa Guvernului nr. 20/1994, privind măsurile pentru reducerea riscului seismic al construcţiilor existente, şi a fost iniţiată de senatorii PSD Darius Vâlcov şi Mihai Fifor în anul 2014. Iniţial, legea prevedea doar sancţiuni pentru operatorii care nu urgentează lucrările de consolidare în astfel de spaţii, însă, potrivit unui amendament depus în Senat, a fost introdusă şi respectiva interdicţie.

Stiri pe aceeasi tema

Fostul Principe Nicolae a stat de vorba cu multimea aflata la Palatul Regal: Voi veni inapoi!

Cristiana Petrariu Bota

Sfintii Arhangheli Mihail si Gavril, pazitorii oamenilor de la nastere pana la moarte, sunt cinstiti miercuri de crestini

Ioana Badulescu

Angajari in armata. MApN recruteaza soldati, subofiteri, ofiteri, maistri militari si gradati in corpul rezervistilor voluntari

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult