Lifestyle

Teatrul Nottara se muta la Cotroceni, primul spectacol pe 5 decembrie

Teatrul Nottara se va muta la Palatul Cotroceni, pana la gasirea unui nou sediu, urmand ca primul spectacol „Teatrul Nottara si invitatii sai” sa aiba loc pe 5 decembrie, de la ora 19.00, informeaza agentiile de presa. 

Reprezentantii Teatrului Nottara au avut o intalnire, miercuri, cu presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, cu scopul de a discuta despre situatia actuala a institutiei teatrale, dar si pentru a li se oferi gazduire temporara pentru o parte dintre productiile lor, pe scena de spectacole a Palatului Cotroceni.

„Vom juca lunar pana la rezolvarea situatiei (la Cotroceni, n.r.). Primul spectacol va fi pe 5 decembrie, la ora 19.00, si se numeste <Teatrul Nottara si invitatii sai>”, a declarat pentru Mediafax Marinela Tepus, managerul Teatrului Nottara.

Intrarea pentru spectatori se face pe la Muzeul Cotroceni, a mai spus aceasta.

Teatrul Nottara din Bucuresti si-a suspendat activitatea pe termen nedefinit, incepand de luni, in urma promulgarii de catre presedintele Klaus Iohannis a legii care prevede interzicerea desfasurarii de activitati in cladirile cu risc seismic ridicat, pana la consolidarea acestora.

Marinela Tepus, managerul Nottara, a precizat, marti, pentru Mediafax, ca a solicitat Primariei Capitalei un nou sediu, cu atestat cultural, pentru ca teatrul sa nu isi piarda identitatea, adaugand ca se vor juca spectacole si in strada, daca aceasta problema nu se rezolva. Totodata, s-au facut solicitari pentru o noua expertiza a institutiei teatrale.

Potrivit unui anunt publicat, miercuri, pe blogul institutiei teatrale bucurestene, in aceste zile „de cumpana pentru traditia si istoria Teatrului Nottara”, angajatii sai au fost impresionati de valul de simpatie si solidaritate din partea spectatorilor, a oamenilor de cultura, dar si a autoritatilor publice.

Miercuri, reprezentantii Teatrului Nottara s-au intalnit cu presedintele Klaus Iohannis, iar, dupa data de 1 decembrie, va avea loc o intrevedere si la Primaria Municipiului Bucuresti, in subordinea careia institutia teatrala se afla, pentru a discuta inclusiv despre posibilitatea punerii la dispozitie a unui alt spatiu, in vederea sustinerii temporare a reprezentatiilor teatrului.

„De asemenea, am primit foarte multe mesaje de sustinere, precum cele din partea Ministrului Culturii, domnul Vlad Alexandrescu, dar si a europarlamentarilor Mircea Diaconu, fost director al Teatrului Nottara, in perioada 2001 – 2011, si Cristian Busoi, care ne-au asigurat de tot sprijinul”, se arata in anuntul citat.

Teatrul Nottara functioneaza ca o institutie de spectacole de repertoriu (conform Ordonantei Guvernului numarul 21 din 31 ianuarie 2007 privind institutiile si companiile de spectacole si concerte, precum si desfasurarea activitatii de impresariat artistic, cu modificarile si completarile ulterioare), cu un colectiv artistic care are in componenta sa 35 de actori angajati, doi regizori si un scenograf si cu o echipa tehnica si administrativa de 85 de membri. Din noiembrie 2011, Marinela Tepus se afla la conducerea teatrului.

Articole asemănătoare

Justin Bieber a lansat videoclipul la piesa Company. VIDEO

Lucy Ionesco

Padurea amazoniana, urgenta internationala! Imagini dramatice cu incendiul care distruge 20% din oxigenul Planetei

Lucy Ionesco

Andrei Galut, singurul supravietuitor din trupa Goodbye To Gravity dupa incendiul Colectiv, a aflat ca iubita si colegii au murit

Lucy Ionesco