Teatrul ramane fara “Doamna comediei romanesti”

Bogdan
By Bogdan martie 28, 2014 17:01

Teatrul ramane fara “Doamna comediei romanesti”

Tamara Bucuceanu, una dintre actritele de marca ale comediei romanesti, in ultima jumatate de secol, se va retrage de pe scena, la varsta de 85 de ani.

Supranumita “Doamna comediei romanesti”, Tamara Buciuceanu, reprezentanta a generatiei de aur a teatrului romanesc, a incantat prin numeroase roluri in teatru, film si televiziune.

A avut rol principal in piese de teatru precum “Coana Chirita”, “Romeo si Julieta la inceput de noiembrie”, “Scaunele”, “Cumetrele”, “Doctor fara voie”, “Nepotul”, “Asteptand la arlechin”, “Domnisoara Nastasia”, “Mamouret”, in timp ce pentru iubitorii filmului, Tamara Buciuceanu va fi intotdeauna profesoara Isoscel din “Liceenii”.

Contactata de reporterii ziarului Libertatea, Tamara Buciuceanu abia a putut fi convinsa sa spuna cateva cuvinte: “Eu nu dau interviuri. De 26 de ani nu vorbesc despre mine. Va las pe voi sa scrieti cateva cuvinte si atat. Este bine sa lasam locul celor tineri. Eu mi-am facut datoria, acum sunt linistita, bine si impacata cu mine”, si-a motivat ea retragerea din lumea teatrului si a filmului.

Tamara Buciuceanu-Botez s-a nascut pe 10 august 1929, la Tighina. Intre 1948-1951 frecventeaza Institutul de Teatru „Vasile Alecsandri” din Iasi, insa in anul IV de studii se transfera la Bucuresti, la Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica la clasa profesorului Nicolae Baltateanu (asistenta Sorana Coroama-Stanca).

A jucat pe scenele marilor teatre ale capitalei precum: Giulesti, Bulandra, National, Teatrul de Comedie etc. A interpretat-o pe Coana Chirita pe scena Teatrului National din Iasi.
De asemenea, Tamara Buciuceanu a facut o cariera impresionanta si in Televiziune, memorabile fiind cupletele sale din programele de Revelion.

A fost casatorita din 1962 cu medicul anestezist Alexandru Botez (decedat in 1996).

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.