0.7 C
România
29 noiembrie 2020
Social

Teatrul ramane fara „Doamna comediei romanesti”

Tamara Bucuceanu, una dintre actritele de marca ale comediei romanesti, in ultima jumatate de secol, se va retrage de pe scena, la varsta de 85 de ani.

Supranumita „Doamna comediei romanesti”, Tamara Buciuceanu, reprezentanta a generatiei de aur a teatrului romanesc, a incantat prin numeroase roluri in teatru, film si televiziune.

A avut rol principal in piese de teatru precum „Coana Chirita”, „Romeo si Julieta la inceput de noiembrie”, „Scaunele”, „Cumetrele”, „Doctor fara voie”, „Nepotul”, „Asteptand la arlechin”, „Domnisoara Nastasia”, „Mamouret”, in timp ce pentru iubitorii filmului, Tamara Buciuceanu va fi intotdeauna profesoara Isoscel din „Liceenii”.

Contactata de reporterii ziarului Libertatea, Tamara Buciuceanu abia a putut fi convinsa sa spuna cateva cuvinte: “Eu nu dau interviuri. De 26 de ani nu vorbesc despre mine. Va las pe voi sa scrieti cateva cuvinte si atat. Este bine sa lasam locul celor tineri. Eu mi-am facut datoria, acum sunt linistita, bine si impacata cu mine”, si-a motivat ea retragerea din lumea teatrului si a filmului.

Tamara Buciuceanu-Botez s-a nascut pe 10 august 1929, la Tighina. Intre 1948-1951 frecventeaza Institutul de Teatru „Vasile Alecsandri” din Iasi, insa in anul IV de studii se transfera la Bucuresti, la Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica la clasa profesorului Nicolae Baltateanu (asistenta Sorana Coroama-Stanca).

A jucat pe scenele marilor teatre ale capitalei precum: Giulesti, Bulandra, National, Teatrul de Comedie etc. A interpretat-o pe Coana Chirita pe scena Teatrului National din Iasi.
De asemenea, Tamara Buciuceanu a facut o cariera impresionanta si in Televiziune, memorabile fiind cupletele sale din programele de Revelion.

A fost casatorita din 1962 cu medicul anestezist Alexandru Botez (decedat in 1996).

Stiri pe aceeasi tema

Alba Iulia este, in aceste zile, capitala tuturor romanilor. De 1 decembrie, in toate bisericile vor fi slujbe inchinate Zilei Nationale

Ioana Badulescu

Acest ingredient face carnea proaspata, dar te imbolnaveste de cancer. Cum afli daca bucata de carne are acest ingredient periculos

Delia Ion

VIGOROUS WARRIOR 2019 – Cel mai mare exercitiu NATO cu focus medical, organizat in cooperare cu MApN

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult