Teiul lui Eminescu din Parcul Copou din Iasi
Stiri locale

Teiul lui Eminescu din Iasi implineste anul acesta 460 de ani

Teiul lui Eminescu, cel mai bătrân copac din Parcul Copou din Iasi, implineste anul acesta 460 de ani. Asociaţia Dendro-Ornamentală „Anastasie Fătu” din Iaşi atrage atenţia, potrivit Radio Iasi, că acest arbore simbolic pentru oraş, dar şi cei peste 350 copaci de acest gen de pe teritoriul judeţului, riscă să dispară.

Arborii sunt afectaţi de anumiţi paraziţi şi trebuie trataţi corespunzător de specialişti, iar în prezent nu există un astfel de interes din partea autorităţilor.

Un raport întocmit de asociaţie anul trecut monitorizează arborii seculari din judeţ. Astfel, cel mai bătrân copac ieşean este un tei hibrid în vârstă 675 de ani de la Mănăstirea Bârnova, teiul lui Eminescu fiind abia al şaptelea cel mai bătrân arbore din Iaşi.

224 dintre aceşti copaci sunt declaraţi arbori-monument, iar 160 sunt avizaţi de Academia Română pentru a primi o astfel de clasificare.

Foto: Radio Iasi

Stiri pe aceeasi tema

Primarul Capitalei a anuntat ca Bucurestiul va avea sase cartiere noi de locuinte

Delia Ion

A murit fondatorul Universitatii Spiru Haret

Ioana Badulescu

Tarom a introdus curse intre Satu Mare si Constanta. Zborul dureaza mai putin de doua ore

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult