-8.8 C
România
18 ianuarie 2021
IT/Stiinta

Telefonul spion este de vânzare în România.

Telefonul spion, care ascultă convorbirile şi trimite informaţiile personale pe serverele din China, este de vânzare şi în România. Cu ajutorul unui motor antivirus construit de români, informaticienii germani au descoperit una din cele mai importante ameninţări informatice din prezent.

Este ieftin, produs în China şi reproduce un telefon celebru produs de o companie coreeană. Până aici nu ar fi nimic neobişnuit pentru smartphonul Star N9500, care este pus la vânzare pe siturile de anunţuri online din România, la preţuri cuprinse între 500 şi 700 de lei.

Aplicaţiile preinstalate pe acest telefon mobil permit infractorilor să îl localizeze şi să îl înregistreze pe utilizator şi, mai mult, să aibă acces la toată baza de date din telefonul acestuia: de la clipuri video, la contul bancar.

Softurile create de programatorii români i-au ajutat pe experţii germani în securitate IT să descopere că în acest telefon este implantat în fabrică programul de spionaj.

Stiri pe aceeasi tema

INS: 65% dintre romani au un calculator acasa, barbatii folosesc mai mult computerul decat femeile

Cristiana Petrariu Bota

Gaura uriasa descoperita de astronomi cu ajutorul telescopului Spitzer Space NASA

Cristiana Petrariu Bota

Parcul de joaca EnergyGround, conceput de elevi din Romania si Norvegia, produce energie in urma activitatilor sportive

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult