Televiziunea lui Dan Voiculescu a inceput sa loveasca in Daniel Constantin

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota iunie 21, 2015 18:18

Televiziunea lui Dan Voiculescu a inceput sa loveasca in Daniel Constantin

Antena 3, televiziunea lui Dan Voiculescu, a inceput sa loveasca mediatic in ministrul Agriculturii, Daniel Constantin. Asta dupa ruptura PC de Dan Voiculescu, concretizata vineri prin fuziunea PC cu PLR, noul partid rezultat numindu-se Partidul Alianta Liberalilor si Democratilor (ALDE).

Concret, cei de la Antena 3, citand ecopolitic.ro, titreaza atat in pagina electronica, cat si in jurnalele de stiri difuzate pe post, ca ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a inregistrat un esec de 400 de milioane de euro, plati pentru proiectele de dezvoltare rurala PNDR 2007-2013.

Conform unui document al Consiliului de Agricultura si Pescuit obtinut de jurnalistii de la sursa citata, tara noastra nu a obtinut prelungirea termenului de rambursare a platilor pentru proiectele de dezvoltare rurala.

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a cerut Comisiei Europene extinderea cu sase luni a termenului de rambursare a platilor pentru proiectele de dezvoltare rurala PNDR 2007-2013, sperand ca poate sa salveze cele 400 milioane de euro.

HotWeek.ro iti recomanda si: ALDE, noul partid rezultat din fuziunea PC cu PLR. Alegerile in cadrul ALDE vor avea loc in 2017

Chiar daca declaratiile facute inainte de aceasta solicitate erau optimiste, Daniel Constantin nu a reusit sa obtina prelungierea de care avea nevoie, noteaza antena3.ro.

“Comisarul european pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala, Phil Hogan, a explicat ca procedura legislativa nu ar permite Comisiei Europene modificarea actelor juridice europene si ca ar fi nevoie de acceptul Consiliului si Parlamentului European”, scria ministerul condus de Daniel Constantin într-un comunicat prin care este confirmat esecul negocierilor.

Un oficial al ministerului Agriculturii a declarat pentru ecopolitic.ro ca “fermierii romani au renuntat la proiecte europene în valoare de aproape 1 miliard de euro, din cauza lipsei banilor necesari propriei finantari, în cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala 2007-2013”.

Potrivit surselor din ministerul Agriculturii, ar fi vorba despre sute de fermieri care au decis sa rezilieze proiectele din proprie initiativa.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.