0.7 C
România
23 noiembrie 2020
Externe

Televiziunea Russia Today nu mai are acreditare la Congresul SUA

Televiziunea Russia Today nu mai are acreditare la Congresul SUA. Comitetul care decide in privinta accesului jurnalistilor la sediul legislativului SUA a retras acreditarea RT dupa ce televiziunea de stat a Rusiei s-a supus solicitarii SUA de a se inregistra conform Legii Inregistrarii Agentilor Straini.

Conform deciziei, reporterii televiziunii de stat rusesti RT nu vor mai putea transmite zilnic din Congresul american. Actul normativ al comitetului din legislativul SUA se aplica persoanelor sau companiilor care disemineaza informatii in SUA pentru guverne straine, partide politice sau entitati straine.

Acreditarea RT a fost retrasa dupa un vot unanim al comitetului executiv pentru corespondentii de radio si televiziune din Congress.

“Regulile arata clar ca acreditarile de presa nu pot fi emise niciunui solicitant angajat al unui guvern strain sau al unui reprezentant al acestuia”, a spus Caplan, presedintele comitetului.

Decizia americanilor vine la cateva zile dupa ce Vladimir Putin a promulgat legislatia care permite Rusiei sa inregistreze entitati media internationale drept agenti straini, o decizie considerata drept un raspuns al Kremlinului la masura Administratiei Trump in privinta RT.

Noua reglementare ruseasca este vazuta ca o stigmatizare a entitatilor media drept promotori ai propagandei rusesti.

 

HotWeek.ro este un site exclusivist, care militeaza pentru promovarea valorilor. Te asteptam sa revii pe hotweek.ro! Ne poti citi si pe FacebookTwitter sau Google Plus.  

Stiri pe aceeasi tema

Michel Barnier avertizeaza Marea Britanie sa accelereze negocierile privind Brexit: Este o mare incertitudine, nu stim daca Regatul Unit va pleca din UE in baza unui acord

Ioana Badulescu

Emisarul Michel Barnier a primit mandat de la UE pentru a incepe negocierile pentru Brexit

Ioana Badulescu

Germania este cea mai buna tara din lume, SUA – cea mai puternica, Luxemburg are cel mai prietenos mediu de afaceri

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult