8.4 C
România
26 februarie 2024
Life

Televiziunea The Money Channel se inchide, CNA nu i-a prelungit licenta

Televiziunea The Money Channel se inchide. Masura vine dupa ce Consiliul National al Audiovizualului (CNA) nu a prelungit licenta audiovizuala pentru televiziunea The Money Channel, detinuta de Realitatea Media. Ca urmare, The Money Channel se inchide oficial pe 25 aprilie. CNA a decis sa nu prelungeasca licenta audiovizuala pentru The Money Channel deoarece nu sunt indeplinite conditiile legale, tinand cont ca societatea inregistreaza datorii la bugetul de stat. Neprelungirea unei licenţe a unei televiziuni este echivalentă cu faptul că respectiva televiziune nu mai poate emite.

In sedinta de joi, Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a analizat o solicitare a societăţii Realitatea Media SA de prelungire a licenţei audiovizuale prin satelit pentru televiziunea de business The Money Channel, care va expira pe 25 aprilie.

În prezent, The Money Channel are emisia întreruptă din motive tehnice. În 2 aprilie, Realitatea Media SA a notificat CNA privind întreruperea emisiei pentru o perioadă de 90 de zile, începând din 6 aprilie.

Vezi si: Un prezentator TV si o fosta jurnalista – membri ai CNA

CNA a constatat însă, în şedinţa de joi, că societatea Realitatea Media SA are obligaţii restante la bugetul de stat conform certificatului de atestare fiscală depus. Fiind în insolvenţă, Realitatea Media SA nu poate depune la CNA decizia de eşalonare a acestor obligaţii, aşa cum impune legislaţia audiovizualului.

Potrivit articolului 51 din Legea audiovizualului, procedura şi condiţiile de eliberare şi modificare a licenţei audiovizuale se stabilesc prin decizie a CNA. În acest sens, solicitanţii unei licenţe au obligaţia să depună la CNA „certificate fiscale din care să rezulte că, la data solicitării licenţei audiovizuale, societatea care solicită acordarea licenţei nu înregistrează obligaţii restante la bugetul de stat”. Prin excepţie de la această prevedere, se poate acorda sau modifica licenţa în cazul în care societatea înregistrează obligaţii restante la bugetul de stat, dar beneficiază de înlesniri sau reeşalonări la plata acestora. În această situaţie, societatea este obligată să depună dovada acordării acestor facilităţi.

Astfel, membrii CNA prezenţi la şedinţa CNA de joi (Valentin Jucan, Lorand Turos, Viorel Buda, Monica Gubernat, Radu Herjeu, Dorina Rusu, Răsvan Popescu şi Radu Călin Cristea) au decis să nu prelungească licenţa audiovizuală a televiziunii The Money Channel.

Related posts

Mirela Boureanu Vaida dezvaluie daca se intoarce la Mireasa pentru Fiul Meu si vorbeste despre planurile de viitor

Delia Ion

MIREASA PENTRU FIUL MEU 19 FEBRUARIE 2015. Petru, preferatul fetelor la petrecerile organizate de prieteni

Delia Ion

A murit din cauza unei supradoze si a inviat cu Nalaxone. VIDEO

Lucy Ionesco

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult