Temperaturi de aprilie in primele zile ale saptamanii, insa ploile vor fi destul de frecvente

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu martie 12, 2018 10:20

Temperaturi de aprilie in primele zile ale saptamanii, insa ploile vor fi destul de frecvente

METEO – Temperaturi de aprilie, in prima zi a saptamanii, dar în anumite regiuni îşi vor face apariţia şi ploile. În plus, vântul devine supărător în mai multe regiuni. Meteorologii au emis luni dimineața mai multe avertizări cod galben de tip nowcasting pentru vânt și ceață.

Ploile vor fi destul de frecvente în următoarele două zile, dar vremea se va menţine nefiresc de caldă. În sud-vest e posibil să plouă cât într-o lună. Până spre weekend, temperaturile vor bate uşor în retragere şi se vor opri la 15 -16 grade Celsius.

Zonele Banat şi Oltenia încep deja să se confrunte cu fenomene neplăcute. Județele Arad, Bihor, Caraş-Severin și Timiş sunt vizate de o avertizare cod galben de tip nowcasting pentru vânt și ploi. Avertizarea, care semnalează intensificări ale vântului, care la rafală vor atinge local 55…65 km/h și ploi care pot avea și caracter de aversă, este valabilă până la ora 14:00.

În restul teritoriului, astfel de fenomene vor veni din loc în loc odată cu apropierea serii. Temperaturile, în continuare anormal de ridicate pentru această perioadă, vor fi cuprinse între 9 grade în nordul Moldovei şi 20 grade în Lunca Dunării.

Ploi sunt anunţate şi mari în majoritatea regiunilor, dar acumulari mai importante de apă vor fi în special în regiunile estice. Nu sunt excluse descărcările electrice, iar la altitudini de peste 1800 de metri se vor amesteca şi câţiva fulgi de zăpadă.

De miercuri, în schimb, vor fi precipitaţii slabe sub formă de ploaie, dar vor cădea doar local, în afara Arcului Carpatic. Până în prag de weekend, temperaturile vor bate uşor în retragere şi se vor opri la 15 -16 grade Celsius.

 

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.