Temperaturi de minus 24 de grade Celsius In gorj, la Bucuresti au fost minus 21 de grade. Avem cel mai friguros 1 Martie din ultimii ani
Meteo

Temperaturi de minus 24 de grade Celsius in Gorj, la Bucuresti au fost minus 21 de grade. Avem cel mai friguros 1 Martie din ultimii ani

Romania este inghetata la propriu de temperaturile siberiene, aduse de vortexul polar. In aceasta dimineata, temperaturile au scazut pana la -24 de grade la Targu Logresti, in Gorj, in timp ce la Bucuresti se inregistrau -21 de grade. Potrivit datelor ANM, in mai multe zone din tara s-au stabilit noi recorduri de frig pentru aceasta data calendaristica, ziua de joi, 1 Martie, fiind cea mai friguroasa din ultimii ani.

La primele ore ale diminetii, nu se inregistrau mai mult de -9 grade in nicio localitate din Romania. Desi este 1 Martie, nimic din peisajul de afara nu aminteste de venirea primaverii, ci mai degraba de Sarbatorile de Iarna. Timpul geros va continua si in zilele urmatoare si abia saptamana viitoare ne asteptam la o incalzire mai pronuntata a vremii.

Cel mai frig a fost la Targu Logresti, o comuna situata in jud Gorj, la limita cu jud Valcea: -24 de grade. Foarte frig a fost si la Obarsia Lotrului (-23 de grade). La Stolnici au fost -22 de grade, la Slatina au fost -21 de grade, la fel si la statia Baneasa.

Oltenita, Miercurea Ciuc, Rosiorii de Vede si Curtea de Arges au fost alte locuri in care minimele noptii au ajuns la -21 de grade. Cea mai ridicata minima a acestei nopti a fost la Calafat: -9 grade.

La ora 8.00 datele meteo indicau ca la Craiova grosimea stratului de zapada era de 44 cm, la Turnu Magurele erau 41 cm, iar la Slatina, 40 cm.

Cea mai scazuta temperatura de martie a fost pe 9 martie 1952 cand la Intorsura Buzaului au fost -31,4 grade.

Stiri pe aceeasi tema

Cum va fi vremea de Craciun – Meteorologii au anuntat prognoza meteo pentru perioada 14-27 decembrie

Teodora Badescu

Prognoza METEO pentru ianuarie, februarie si martie 2016

Cristiana Petrariu Bota

VREMEA DE CRACIUN LA TIMISOARA, ARAD, CARAS-SEVERIN, HUNEDOARA SI MEHEDINTI

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult