0.1 C
România
27 noiembrie 2021
EUGEN TEODOROVICI
Politica

Teodorovici: Plata defalcata a TVA va fi votata in Parlament in forma propusa de Guvern

Presedintele comisiei de buget-finante din Senat, Eugen Teodorovici, a declarat ca proiectul de ordonanta privind plata defalcata a TVA va fi votat de Parlament in forma propusa de Guvern. Precizarea a venit la finalul unei sedinte de grup a senatorilor PSD.

Teodorovici a adaugat ca va continua sa sustina masura de eliminare a accizei pe carburant insa nu gaseste ‘argumente logice’ pentru un nou mecanism privind plata TVA.

Intrebat daca va sustine in continuare eliminarea accizei pe carburant, in ciuda deciziei Consiliului Executiv National al PSD, Teodorovici a spus ca aceasta este abordarea sa si nu sunt argumente pentru a-si schimba opinia.

Proiectul de ordonanta privind plata defalcata a TVA va fi votat de Parlament in forma propusa de Guvern, a anuntat marti Eugen Teodorovici, la finalul unei sedinte de grup a senatorilor PSD.

Firmele romanesti pot opta de la 1 octombrie pentru plata defalcata a TVA, insa mediul de afaceri se asteapta ca doar un numar redus de companii sa apeleze la aceasta varianta optionala, mai ales ca senatorii au votat recent un amendamet la lege care obliga la acest sistem doar societatile care au relatii comerciale cu statul.

Totusi, unii consultanti fiscali se asteapta ca firmele de dimensiuni mici, care au debite restante, sa opteze pentru acest sistem pentru a beneficia de facilitatile oferite de stat. Un avantaj fiscal este aplicarea unui impozit pe profit de 5% pentru trimestrul IV al acestui an si anularea penalitatilor in masura in care sumele de TVA sunt achitate.

Ministerul Finantelor Publice a anuntat ca firmele care opteaza sa aplice sistemul vor beneficia de conturi gratuite deschise la Trezoreria Statului si ca vor putea obtine extrasele de cont si online.

Mai multe detalii: Firmele pot opta pentru plata defalcata a TVA de la 1 octombrie. Consultantii fiscali se asteapta ca firmele de dimensiuni mici, cu debite restante, sa apeleze la acest sistem

 

Stiri pe aceeasi tema

Sedinta de Guvern, dupa ce Senatul a decis amanarea pensionarii anticipate a magistratilor pana la 1 ianuarie 2022

Cristiana Petrariu Bota

Presedintele Iohannis: Firmele si institutiile din Romania sa se implice in reconstructia economiei din Palestina

Cristiana Petrariu Bota

Radu Mazare a demisionat din PSD

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult