Terapie ocupationala prin tehnica modelarii hartiei pentru persoanele cu dizabilitati din Sectorul 6
Social

Terapie ocupationala prin tehnica modelarii hartiei pentru persoanele cu dizabilitati din Sectorul 6

Voi ştiţi să transformaţi o simplă bucată de hârtie într-o mică operă de artă? George Rusu, un tânăr de 19 ani care a reușit să depășească dizabilitatea prin creativitate, deţine tainele acestui meşteşug. Şi a hotărât să împartă cu alţii bucuria de a realiza ceva cu propriile mâini, răspunzând prompt la invitaţia Centrului de Consiliere Psihosocială Persoane cu Dizabilităţi din Sectorul 6.

Marti s-a desfasurat primul atelier de origami 3D şi quilling organizat sub bagheta tânărului artist, în beneficiul persoanelor care frecventează centrul din B-dul Iuliu Maniu, nr. 101.

15 persoane cu dizabilităţi şi cinci aparţinători ai acestora au avut şansa de a privi cum mâinile îndemânatice ale lui George transformă colile de hârtie într-o lume delicată, în miniatură, populată cu flori, oameni şi animale. Şi au decis că vor şi pot să înveţe noua artă care i-a fascinat.

Organizate periodic, atelierele de modelat hârtie din cadrul Centrului de Consiliere Psihosocială Persoane cu Dizabilităţi din Sectorul 6 vor completa seria de activităţi de terapie ocupaţională destinate beneficiarilor, în scopul abilitării şi integrării lor sociale.

Centrul oferă cercuri de dans şi terapie prin muzică, ateliere de obiecte confecţionate manual, modelaj şi pictură, consiliere psihologică individuală şi pentru familie, activități recreative și de petrecere a timpului liber.

George Rusu, un fost beneficiar al serviciilor pe care Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 le acordă copiilor cu autism din comunitate, se alătură astfel celor care se implică şi ajută persoanele cu dizabilităţi să se cunoască şi să descopere lumea din jurul lor.

Stiri pe aceeasi tema

Sicriul Reginei Ana a fost asezat in Sala Tronului de la Palatul Regal

Cristiana Petrariu Bota

Profesori de la Universitatea Al. Ioan Cuza din Iasi si de la Universitatea Tehnica Gh. Asachi, in atentia DNA

Cristiana Petrariu Bota

Boboteaza sau Botezul Domnului in Iordan este marcata de credinciosi pe 6 ianuarie. Traditii si superstitii

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult