3.9 C
România
20 octombrie 2020
Terenurile si cladirile vor fi inregistrate gratuit in Sistemul de cadastru si carte funciara, pana in 2023
Economie

Terenurile si cladirile vor fi inregistrate gratuit in Sistemul de cadastru si carte funciara, pana in 2023

Terenurile si cladirile din Romania vor fi inregistrate gratuit in Sistemul integrat de cadastru si carte funciara, pana in anul 2023. Inregistrarea terenurilor si cladirilor se va face in cadrul unui program national, prevede un act normativ aparut in data de 6 mai.

Programul Naţional de Cadastru şi Carte Funciară 2015-2023 (PNCCF) a fost aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 294/2015, care a apărut în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 309 din 6 mai şi se aplică de la data publicării, scrie avocatnet.ro.

Acest program are ca obiectiv înregistrarea gratuită, până în anul 2023, a tuturor imobilelor din România (terenurile şi clădirile, inclusiv apartamentele) în Sistemul integrat de cadastru şi carte funciară.

Programul va fi finanţat, în principal, din fondurile Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI) şi din fonduri europene.

Astfel, începând din acest an, toate persoanele fizice şi juridice (inclusiv instituţiile publice) vor beneficia gratuit de înregistrarea imobilelor în Sistemul integrat de cadastru şi carte funciară.

Prin program se vor elibera certificatele pentru înscrierea în cartea funciară a posesorilor ca proprietari şi, după caz, a dezbaterilor succesorale, se vor întocmi documentaţiile cadastrale şi se vor înregistra imobilele. În acelaşi timp, autorităţile se vor ocupa şi de digitalizarea tuturor cărţilor funciare şi planurilor cadastrale existente în prezent.

Foto: HotWeek.ro

HotWeek.ro este un site exclusivist, care militeaza pentru promovarea valorilor. Daca te-ai saturat de zvonuri si de „stiri bomba”, te asteptam sa revii pe hotweek.ro! Ne poti urmari si pe Facebook, Twitter sau Google Plus.

Stiri pe aceeasi tema

Salariul minim de la 1 ianuarie 2020 va fi majorat, potrivit unei hotarari de Guvern publicate in Monitorul Oficial

Cristiana Petrariu Bota

Complexul energetic Hunedoara a intrat in insolventa

Cristiana Petrariu Bota

TVA de 9% la alimente implineste 1 an! Cum percep romanii evolutia preturilor

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult