Motiunea de cenzura nu s-a mai votat din lipsa de cvorum, unii parlamentari din PSD s-au imbolnavit inainte de vot
Politica

Test important pentru Coalitia de guvernare: Motiune simpla impotriva ministrului Sanatatii, Vald Voiculescu

PSD a depus o motiune simpla de cenzura indreptata impotriva ministrului Sanatatii, Vlad Voiculescu, o premiera pentru actuala legislatura parlamentara. Motiunea simpla va fi votata miercuri in Camera Deputatilor si, pentru a avea succes, este nevoie de majoritatea deputatilor prezenti la sedinta.

Este primul test major pentru actuala coalitie de guvernare, PNL – USR – UDMR, care se vede nevoita sa-si demonstreze unitatea printr-o mobilizare eficienta a alesilor astfel incat sa respinga actiunea opozitiei.

Inainte de votul pe motiune, in randul parlamentarilor PNL existau mai multi nemultumiti care ar fi fost dispusi sa voteze motiunea simpla, insa acestia au fost avertizati de prim-vicepresedintele Rares Bogdan ca risca excluderea din partid.

Motiunea simpla intitulata „Incompetenta si lipsa de asumare ucid! Vlad Voiculescu, un pericol pentru sanatatea si viata romanilor”, semnata de 109 social-democrati, a fost dezbatuta de deputati in sedinta de luni. In favoarea adoptarii motiunii simple s-au exprimat, alaturi de deputatii PSD, si reprezentantii AUR.

Articole asemănătoare

PROPUNERE PENTRU FOAIA DE PARCURS A MCV de Serban Cionoff

Lucy Ionesco

Ciolos: Guvernul sa-si asume ca renunta la constructia navelor militare in santierele navale din Galati si Constanta

Lucy Ionesco

Rovana Plumb: Ponta se consulta in fiecare zi cu ministrii

Lucy Ionesco