Ministerul Educatiei
Social

Tezele vor fi inlocuite cu evaluarea sumativa, a anuntat ministrul Monica Anisie

Tezele nu se mai sustin in acest an scolar, urmand a fi inlocuite cu evaluarea sumativa, a anuntat in aceasta dimineata ministrul Educatiei, Monica Anisie, intr-o interventie la Stirile Pro TV.

”In ceea ce priveste sustinerea tezelor, dupa consultarea pe care am avut-o cu toti factorii implicati, am luat decizia ca acestea sa nu se mai sustina anul acesta scolar”, a declarat ministrul Educatiei.

Masura anularii tezelor vine dupa ce Ministerul Educatiei a decis ca si olimpiadele si concursurile scolare sa fie suspendate.

”Sa nu uitam ca tezele se sustin la doar doua sau trei discipline, in rest se realizeaza evaluarea sumativa. Deci, tezele nu se sustin, insa au fost inlocuite cu evaluarea sumativa”, a explicat ministrul Educatiei.

Monica Anisie a mai precizat ca va continua pregatirea elevilor pentru Evaluarea National si Bacalaureatul din 2021.

”Pentru elevii de clasa a VIII-a si a XII-a, incepand cu semestrul al doilea, pe langa aceste lectii pe care le vom face, vom avea masuri concrete. Vor fi teste de antrenament saptamanale, disponibile si acum pentru elevi pe site-ul Ministerului Educatiei, vom continua programul telescoala si vom continua si pregatirea fata in fata”, a precizat Monica Anisie.

Iti recomandam si: Ministerul Educatiei va emite un ordin prin care scolile din Romania vor trece in sistem de invatare online
Ministerul Educatiei anunta un ordin referitor la normele de desfasurare a orelor online. Printre prevederi, reducerea materiei si scurtarea orarului
Ministerul Educatiei a publicat noile modele de subiecte pentru Evaluarea Nationala 2021
Universitatile din Romania vor trebui sa introduca in Registrul matricol unic in termen de 30 de zile evidenta diplomelor de…

Amintim ca ministrul Educatiei a tot vehiculat, in ultimele saptamani, posibilitatea de eliminare a tezelor in acest an scolar. Numai ca, normele de desfasurare a orelor online au fost anuntate de ministrul Monica Anisie la 8 luni de la momentul in care elevii si profesorii au trecut la scoala online din cauza pandemiei de coronavirus.

Ordinul prevede reducerea drastica a materiei, renuntarea la anumite capitole de la diferite materii, adaptarea programei pentru predarea digitala, scurtarea orarului pentru elevi astfel incat sa nu mai petreaca multe ore in fata calculatorului, dar si predarea multidisciplinara.

Recent, Monica Anisie a facut o recomandare care a generat reactii acide in mediul online. Profesorii de limba si literatura romana, respectiv de engleza ar putea de exemplu sa predea in tandem, pentru ca elevii sa nu mai fie nevoiti sa stea atat de multe ore in fata calculatorului, spunea Anisie.

 

Articole asemănătoare

Judecatoarea Mariana Moncea, suspendata 6 luni de Consiliul Superior al Magistraturii

Ioana Badulescu

Ciocolata cu plastic in magazine! Alerta europeana vizeaza un sortiment de ciocolata din Polonia

Lucy Ionesco

Profesorul Horatiu Domuta a pregatit genii la matematica, insa a ales sa fie un om al strazii

Lucy Ionesco