The Donald incearca sa devina urmasul lui Abraham Lincoln printr-o deriva extremista alerta

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota februarie 25, 2016 10:30

The Donald incearca sa devina urmasul lui Abraham Lincoln printr-o deriva extremista alerta

Cum sa opresti un OZN politic de multe miliarde de dolari, care care-si finanteaza propria campanie, care vorbeste vrute si nevrute, dar care castiga primare dupa primare si pare a seduce o mare parte din electorat? Este intrebarea pe care Le Monde o pune cu referite la Donald Trump. Desi nominalizarea este inca departe, dl Trump domina campania primara in tabara lui.

Si are toate motivele sa abordeze cu incredere primul mare test al primarelor, “super-martea” de 1 martie, cand se va vota in cea mai mare parte a Sudului istoric. Aceasta este “centura biblica” – tara aleasa candva de crestinii fundamentalisti, una dintre fortaretele electoratului republican, mai noteaza Le Monde, publicatie citata de RFI.

In Carolina de Sud, acest newyorkez, printul salilor de joc cu barmanite cu picioare interminabile, pe care nimeni nu l-a vazut la biserica, cel care a aparat avortul si este la a treia casatorie, seduce aproape jumatate dintre evanghelisti!
Acest lucru nu este pur si simplu din cauza talentului sau incredibil de jongleur. Trump castiga prin a denunta “elita” politico-economica a tarii, inclusiv conducerea republicanilor. El denunta programul economic Republican: este impotriva comertului liber, este pentru o impozitare ridicata pe Wall Street si pentru intretinerea unor programe mari de securitate sociala – ce mai, este oaia neagra a partidului!

Apoi, el vizeaza doi tapi ispasitori: imigratia si economiile emergente, de la China pana la Mexic, de care vrea sa protejeze America prin restaurarea frontierelor, fizice si vamale. impotriva Statul islamic, el are are solutia B-52: sa distruga orasele aflate in mainile Daech sub un covor de bombe.

Acest protest radical nu vine chiar de nicaieri. El reflecta violenta retorica practicata de o parte dintre republicani, care de ani de zile demonizeaza opozitia, condamna insasi notiunea de compromis politic, opereaza o religiozitate intoleranta. Si toata aceasta deriva extremista are scopul de a-l face pe “The Donald” urmasul lui Abraham Lincoln!

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.