-1.1 C
România
16 ianuarie 2022
IBM, Google sau Apple fac angajari mai degraba pe baza aptitudinilor, decat pe baza diplomelor
IT/Stiinta

The Guardian isi retrage publicitatea distribuita prin Google si YouTube

Britanicii de la The Guardian au decis sa retraga reclamele distribuite prin Google si Youtube, dupa ce au fost alaturate unui continut extremist. ​Publicatia britanica precizeaza ca isi retrage publicitatea prin Google pana cand compania americana va veni cu garantii ca aceste distribuiri gresite prin Google si YouTube nu se vor mai repeta. 

Reclamele erau livrate prin platforma de programmatic advertising AdX, apartinand Google, iar mesajele publicitare au ajuns sa fie distribuite alaturi de continut extremist – inclusiv clipuri YouTube ale nationalistilor albi americani, ale unui predicator al urii caruia i-a fost interzis sa intre in Marea Britanie, precum si unui predicator islamist controversat.

David Pemsel, CEO al The Guardian, a transmis o scrisoare catre Google in care precizeaza ca este „total inacceptabil” ca reclamele respective sa fie administrate gresit in acest fel.

In scrisoarea adresata presedintelui Google pentru Europa, Matt Brittin, Pemsel arata ca decizia de a retrage reclama de pe Youtube „va avea implicatii financiare pentru Guardian, afectand recrutarea de membri care sa ajute la finantarea jurnalismului nostru”.

Reactia Google/Youtube, venita prin intermediul unui purtator de cuvant: „Compania are reguli stricte privind locurile unde ar trebui sa apara reclame Google, iar „in majoritatea cazurilor acestea functioneaza conform intentiilor, protejand utilizatorii si clientii de publicitate de continut daunator sau inadecvat. Acceptam ca nu facem mereu totul cum trebuie si, uneori, reclamele apar in locuri unde nu ar trebui. Dar ne-am angajat sa facem lucrurile mai bine si vom face schimbari la nivelul politicilor noastre si al mijloacelor de control pentru clientii de publicitate”.

Stiri pe aceeasi tema

Presedintele Samsung Electronics a murit

Cristiana Petrariu Bota

Imagini in premiera de la cea mai mare explozie nucleara produsa vreodata de om

Cristiana Petrariu Bota

Apple vrea sa introduca incarcarea wireless la viitorul model iPhone 8

Delia Ion

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult