Theodor Stolojan
Breaking NewsPolitica

Theodor Stolojan: Dragnea are obligatia sa-si dea demisia din functia publica pe care o are. In prezent reprezinta Romania!

Un om politic într-o funcţie importantă de demnitate nu trebuie să lase nici umbra unei suspiciuni de corupţie sau de abuzuri în funcţia publică pe care o deţine. Iată ce spune la RFI europarlamentarul PNL Theodor Stolojan, după ce preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a fost condamnat la trei ani şi şase luni de închisoare, cu executare, în dosarul angajărilor fictive.

Theodor Stolojan consideră că Liviu Dragnea „are obligaţia de a-şi da demisia din funcţia publică pe care o are, de preşedinte al Camerei Deputaţilor. Putea să nu fie preşedinte, putea să fie în altă funcţie publică de demnitar sau de conducător de instituţie, fără să fie neapărat demnitar şi avea această obligaţie să-şi dea demisia, pentru că problema când eşti într-o funcţie publică, în care trebuie să constitui un model pentru cei pe care îi conduci, nu poţi lăsa să planeze asupra ta suspiciunea de corupţie, suspiciunea de a fi făcut ceva care nu era în regulă. Or acest lucru nu prea este înţeles la ora actuală în România. Deci problema nu este prezumţia de nevinovăţie în cazul lui Dragnea, care funcţionează până când va avea decizia definitivă”.

Iti recomandam si: Liviu Dragnea a fost condamnat la trei ani si jumatate de inchisoare cu executare

Premierul Viorica Dăncilă consideră că cei care îi cer demisia lui Liviu Dragnea înainte de decizia finală a instanţei încalcă grav Constituţia, Directivele UE şi standardele Comisiei de la Veneţia privind prezumţia de nevinovăţie.

Europarlamentarul Theodor Stolojan o contrazice: „Sunt surprins de această poziţie, pentru că dânsa ştie foarte bine cum sunt priviţi la nivelul instituţiilor europene aceşti oameni politici care au condamnări, cu drept în continuare de judecată, dar care nu prezintă încredere, până când nu-şi rezolvă problemele în justiţie. Or domnul Dragnea reprezintă România în prezent. Un om politic într-o funcţie importantă de demnitate nu trebuie să lase nici umbra unei suspiciuni de corupţie sau de abuzuri în funcţia publică pe care a deţinut-o la un moment sau la altul”.

Articole asemănătoare

RAPORT CE: Rata somajului in Europa, cea mai scazuta din istorie. Care sunt cele mai performante intreprinderi din UE

Lucy Ionesco

Remus Cernea, posibil candidat la Primaria Capitalei

Lucy Ionesco

Crin Antonescu era in drum spre Aeroportul Zaventem de la Bruxelles la momentul exploziei

Lucy Ionesco