Externe

Theresa May a cerut la Florenta ca Marea Britanie sa aiba o perioada de tranzitie de doi ani dupa Brexit

Marea Britanie cere o perioada de tranzitie de doi ani dupa Brexit, a anuntat Theresa May in discursul sustinut, vineri dupa-amiaza, la Florenta. Premierul britanic propune, astfel, Uniunii Europene o perioada de tranzitie de doi ani de zile, dupa iesirea efectiva a Regatului Unit din UE, situatie care ar permite Un Brexit lin si ordonat, transmite Cristiana Petrariu Bota intr-un material semnat pe ronews.co.uk

„In aceasta perioada, relatiile dintre UE si Regatul Unit ar ramane neschimbate, pentru a asigura o iesire lina si ordonata din UE”, a spus May.

„Nici Marea Britanie, nici Uniunea Europeană nu vor fi în poziţia de a implementa uşor noi aranjamente după producerea Brexit, în martie 2019”, crede Theresa May, motivând astfel necesitatea unei perioade de tranziţie de doi ani.

În această perioadă de tranziţie, relaţiile comerciale UE-Marea Britanie ar urma să continue la fel ca înainte de Brexit, recomandă Theresa May.

De interes: Michel Barnier avertizeaza Marea Britanie sa accelereze negocierile privind Brexit: Este o mare incertitudine, nu stim daca Regatul Unit va pleca din UE in baza unui acord  

În perioada de implementare, oamenii vor continua să vină și să locuiască și să lucreze în Regatul Unit, dar va exista un sistem de înregistrare, o pregătire esențială pentru noul regim. Perioada de implementare este de aproximativ doi ani”, a declarat Theresa May la Florenta.

În mod clar, oamenii, întreprinderile și serviciile publice nu ar trebui decât să planifice un set de schimbări în relația dintre Marea Britanie și UE. Astfel, în timpul perioadei de implementare, accesul pe piețele celeilalte ar trebui să continue în condițiile actuale, iar Marea Britanie ar trebui să continue să ia parte la măsurile de securitate existente și știu că întreprinderile, în special, ar saluta certitudinea pe care o va oferi acest lucru„, a continuat premierul Theresa May.

Vom iesi din UE la sfârșitul lunii martie 2019, iar negocierile vor continua cel mai probabil până aproape de acea perioada”, a mai spus ea.

Stiri pe aceeasi tema

Incident la Centrala Nucleara de la Paks, Ungaria

Cristiana Petrariu Bota

Adunare Nationala la Chisinau pentru unirea Rep. Moldova cu Romania

Cristiana Petrariu Bota

RoNews.co.uk, ziarul romanilor din Marea Britanie: Ambasadorul Romaniei la Londra a facut un anunt important pentru romanii din Regatul Unit

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult