Theresa May ar putea avea surprize la alegeri, Marea Britanie ar putea intra in impas politic chiar inainte de negocierile pentru Brexit

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu mai 31, 2017 13:57

Theresa May ar putea avea surprize la alegeri, Marea Britanie ar putea intra in impas politic chiar inainte de negocierile pentru Brexit

Partidul Conservator al premierului Theresa May ar putea pierde majoritatea in Parlament, potrivit ultimelor date publicate de YouGov si citate de ronews.co.uk. In conditiile in care conservatorii vor pierde controlul asupra Parlamentului la alegerile din 8 iunie, atunci riscul unui impas politic creste chiar la debutul negocierilor formale cu UE pentru Brexit. 

In contrapartida cu sondajele de opinie care, pana saptamana trecuta, au aratat ca Partidul Conservator ar castiga alegerile anticipate, datele YouGov sunt o surpriza, in conditiile in care sugereaza ca cei din Partidul Conservator ar putea pierde 20 de locuri in Parlamentul britanic.

Proiectia YouGov este bazata pe 50.000 de intervievari pe parcursul unei saptamani. Datele arata ca Theresa May ar castiga 310 de locuri, in scadere fata de cele 331 de locuri castigate de predecesorul sau David Cameron in 2015.

Citeste si: Planul Theresei May de a reduce imigratia va dubla somajul in Marea Britanie, avertizeaza analistii

Planul Theresei May de a reduce imigratia va dubla somajul in Marea Britanie, avertizeaza analistii

Partidul Laburist, aflat in opozitie, ar putea castiga 257 de locuri, de la 232 de locuri in 2015, mai arata datele YouGov. Partidele mai mici, inclusiv Partidul National Scoțian si partidele din Irlanda de Nord, ar putea castiga 83 de locuri, noteaza The Times citand YouGov.

Daca datele YouGov se dovedec a fi corecte, conservatorii s-ar putea sa nu depaseasca cele 326 de locuri necesare pentru formarea unui guvern in iunie, chiar inainte de inceperea negocierilor oficiale pentru Brexit pe 19 iunie.

Daca Theresa May nu va castiga alegerile din 8 iunie cu un avans care sa-i asigure confortul pentru luarea deciziilor, atunci jocul ei electoral ar putea esua, iar autoritatea ei ar putea fi subminata in ceea ce priveste asigurarea un Brexit dus la capat cu succes.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.