Theresa May devine, miercuri, noul premier al Marii Britanii. David Cameron a anuntat ca se retrage din functie

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota iulie 11, 2016 18:38

Theresa May devine, miercuri, noul premier al Marii Britanii. David Cameron a anuntat ca se retrage din functie

MAREA BRITANIE – Theresa May va deveni, miercuri, noul premier al Marii Britanii, David Cameron anuntandu-si retragerea din functie, dupa ce Andreea Leadsom, singurul contracandidat al Theresei May, a anuntat ca nu mai candideaza in cursa pentru sefia Partidului Conservator. 

Premierul Regatului Unit, David Cameron, a anuntat, luni, intr-un comunicat de presa dupa retragerea Andreei Leadsom (singurul contracandidat al Theresei May la sefia Partidului Conservator), ca marti va conduce ultima sedinta a executivului sau, precizand ca Theresa May va deveni oficial premierul Marii Britanii miercuri dupa-amiaza.

“Nu trebuie sa prelungim campania pentru alegerea noii conduceri. Consider ca Andrea Leadsom a luat decizia corecta. Este clar ca Theresa May are un sprijin covarsitor al Partidului Conservator in Parlament. Sunt incantat ca Theresa May va fi urmatorul prim ministru. Este puternica, competenta, este mai mult decat pregatita sa asigure conducerea tarii in urmatorii ani si va avea sprijinul meu deplin”, a declarat David Cameron, citat de The Guardian.

Citeste si: Europa se pregateste de o noua criza! Bancile din Italia sunt intr-o situatie alarmanta

Cine este femeia care va conduce Marea Britanie si ce schimbari pregateste pentru Regatul Unit

Theresa May, singurul candidat la sefia Partidului Conservator. Contracandidata sa s-a retras

Theresa May este singurul candidat la sefia Partidului Conservator din Marea Britanie, dupa ce contracandidata sa Andreea Leadsom s-a retars. Andrea Leadsom a anuntat ca se retrage deoarece nu considera ca are suficient sprijin pentru a conduce “un guvern stabil si puternic”.

Andrea Leadsom a mai afirmat ca o campanie de noua saptamani pentru conducerea partidului, intr-un “moment critic” pentru Marea Britanie ar fi “de nedorit”. Leadsom, ministru al Energiei, a mai afirmat ca Theresa May este “pozitionata ideal” pentru a implementa Brexitul si i-a urat mult succes.

Citeste si: Cetatenii UE vor putea ramane in Marea Britanie doar daca au permise de munca, indiferent cine va iesi premier

Lira sterlina va continua sa se prabuseasca in lunile urmatoare. Previziunile traderilor

Noul prim ministru va avea sarcina extrem de dificilă de a conduce negocierile de părăsire a UE cu liderii Uniunii și în primul depunerea la Bruxelles a notificării intenției de părăsire moment de la care curge termenul de doi ani până la încetarea calității de membru.

 

După mai bine de 25 de ani, Marea Britanie și Partidul Conservator vor fi conduse de o femeie, precedenta fiind Margaret Thatcher.

 

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.