#TheresaMay
Externe

Theresa May revine la Bruxelles pentru a discuta eventuale concesii in acordul pentru Brexit

Premierul britanic Theresa May se va intoarce la Bruxelles joi pentru a cauta noi concesii privind acordul Brexitului, in ciuda faptului ca UE a anuntat ca acordul nu poate fi renegociat, scrie The Guardian. Jean-Claude Juncker, presedintele Comisiei Europene, o va gazdui pe May la doar 24 de ore de intalnirea sa cu premierul irlandez Leo Varadkar.

Theresa May este asteptata sa ceara redeschiderea acordului privind Brexitul, dupa ce parlamentul britanic a cerut oficial acest lucru saptamana trecuta, pentru a inlocui contestata „solutie de rezerva”, care implica ramanerea Marii Britanii in uniunea vamala pe termen nedefinit pentru a evita o granita dura intre Irlanda si Irlanda de Nord.

Premierul Marii Britanii le-a transmis ministrilor britanici, marti, ca obiectivul este de a gasi o cale de a se asigura ca Marea Britanie nu va fi prinsa pe termen nedefinit in uniunea vamala.

„In urma votului, am lucrat privind toate optiunile”, a declarat purtatorul de cuvant al lui May. El a adaugat: „Jeremy Corbyn a afirmat ca si el are ingrijorari privind solutia de rezerva, asa ca aceasta problema nu trebuie rezolvata doar pentru colegii nostri si DUP, dar pentru toti parlamentarii”.

Gavin Barwell, seful staff-ului lui May, se afla deja la Bruxelles pentru vizita premierului si s-a intalnit cu „mai multi politicieni europeni si oficiali”, conform guvernului britanic.

Guvernul Marii Britanii a precizat ca May este „determinata sa faca tot ce poate pentru a obtine modificarile necesare asigurarii sustinerii parlamentarilor pentru ca Marea Britanie sa iasa din UE cu un acord”. May se va intalni de asemenea miercuri la Belfast cu reprezentanti ai aliantei UUP, SDLP, DUP si Sinn Fein si cu liderul conservatorilor din Irlanda de Nord. Dupa intalnirea cu Juncker de joi, May va avea discutii si cu negociatorul-sef al UE, Michel Barnier.

Articole asemănătoare

ALEGERI SUA. Donald Trump, invins in alegerile primare din Washington si Wyoming

Lucy Ionesco

Turcia a intrat in razboi cu Siria. Avioanele armatei turce au bombardat pozitii din nord detinute de kurzi

Lucy Ionesco

Mandatul lui Andrei Nastase la Primaria Chisinau, INVALIDAT, alegerile au fost anulate. Functia de primar interimar al Chisinaului va fi asigurata de Ruslan Codreanu pana la noul scrutin

Ioana Badulescu