Theresa May si-a anuntat demisia din functia de premier al Marii Britanii. Decizia vine pe fondul impasului politic in dosarul Brexit

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota mai 24, 2019 14:54

Theresa May si-a anuntat demisia din functia de premier al Marii Britanii. Decizia vine pe fondul impasului politic in dosarul Brexit

Theresa May a anuntat vineri ca va demisiona din functia de lider al Partidului Conservator pe 7 iunie si ca va ramane premier al Marii Britanii pana la desemnarea unui succesor. Decizia sa vine pe fondul impasului politic in dosarul Brexit.

May a facut acest anunt in fata resedintei oficiale din Downing Street 10, vizibil emotionata si pe punctul de a izbucni in lacrimi. Decizia era asteptata de mai multa vreme in conditiile in care premierul Marii Britanii nu a reusit sa obtina aprobarea Parlamentului de la Londra asupra acordului Brexit negociat cu liderii de la Bruxelles. 

Asta a dus, in cele din urma, la amanarea Brexit-ului pana la 31 octombrie, desi acest pas ar fi trebuit sa se aplice inca din martie.

Theresa May recunoaste ca nu a reusit sa-i convinga pe parlamentari sa sustina acordul privind Brexit. ”Am facut tot ce am putut pentru a-i convinge pe parlamentari sa sustina acordul Brexit, dar din pacate, nu am reusit acest lucru”, a declarat ea vineri, intr-un discurs rostit la Downing Street.

”Imi este clar acum ca este in interesul Marii Britanii ca un nou prim-ministru sa coordoneze aceste eforturi. Anunt astazi ca voi demisiona din functia de lider al Partidului Conservator pe 7 iunie. Am stabilit cu presedintele consiliului de conducere al partidului ca procedura pentru desemnarea noului lider al formatiunii sa inceapa saptamana urmatoare”, a afirmat ea.

”Regret foarte mult ca nu am reusit sa realizez Brexit. Succesorul meu va trebui sa ajunga la un consens. Consensul va fi posibil, daca ambele parti implicate in dezbatere vor fi capabile de compromisuri”, a spus Theresa May, aparent in lacrimi.

 

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.