5.3 C
România
29 noiembrie 2021
Turism

Therme Bucuresti, cel mai mare parc termal din Europa, se deschide in ianuarie

Therme Bucuresti, cel mai mare parc termal din Europa, se deschide pe 14 ianuarie 2016. Therme Bucuresti este o investitie a grupului Wund si are o suprafata acoperita de 30.000 de metri patrati si o suprafata totala de 250.000 mp. Parcul termal este dotat cu saune tematice, gradina exotica, jacuzzi, bai cu minerale, palmieri, piscine cu valuri la 33 de grade Celsius si va functiona tot anul, fiind unul dintre cele mai ambitioase proiecte dezvoltate langa Bucuresti. Vezi VIDEO mai jos.

Therme Bucuresti este împărțit în trei zone:
The Palm – zonă de relaxare cu piscine, jacuzzi și palmieri. Vârsta minimă 16 ani.
Elysium – multiple saune tematice cu împachetări și tratamente, piscină panoramică cu seleniu (serios), băi cu minerale, relaxare în grădina exotică și restaurant a la carte.
Galaxy – zonă destinată familiilor, cu tobogane și piscine cu valuri.

Capacitatea totală este de 4000 de vizitatori simultan, bazinele sunt alimentate exclusiv cu apă termală adusă de la 3 km adâncime, temperatura lor este de 33 grade Celsius, iar a aerului de 29-30 grade.

Cel mai mare parc termal din Europa va avea peste 500 de palmieri și plante exotice, 1.800 de locuri de parcare, 1.200 de arbori plantați în exterior, cel mai mare acoperiș retractabil dintr-o zonă seismică (așa zic ei, o fi), fațadă de 36 de metri cu deschidere fără stâlpi, apa este extrasă la 85 de grade Celsius, tratată, răcită și schimbată la câte 4 ore. Clădirea folosește în mare parte energie termală pentru alimentare.

Therme București se află în afara orașului, mai exact aparține de Balotești. Ca poziție, este situat după aeroportul Otopeni, în dreptul fostului Prisma. Programul este L-J 09:30 – 23:30, V-D 08-01.

Sa vorbim putin si despre preturi. Există diverse bilete care-ți pot oferi acces pentru maxim 3,5 ore sau pentru toată ziua, reduceri pentru copii și studenți șamd. De exemplu o zi la The Palm costă 64 de lei, iar 3,5 ore costă 49 de lei. La Galaxy costă 54 sau 39 de lei.

Stiri pe aceeasi tema

Autoritatea Nationala pentru Turism (ANT) va fi condusa interimar de Mirela Matichescu

Cristiana Petrariu Bota

Vacanta cu 1 euro la Targul de Turism al Romaniei 2016. In topul destinatiilor raman Grecia si Turcia

Cristiana Petrariu Bota

Traditii de Craciun la Cavnic. Daca ii vezi pe brondosi, vei avea noroc in noul an!

Cristiana Petrariu Bota

1 comment

Daniel 17 ianuarie 2016 at 10:57 pm

JALNIC față de așteptări. Am fost în Galaxy. La toboganele pentru copiii mici scara era neterminată. Cum ați obținut autorizația de funcționare. Pentru patru tobogane se urca pe o scară de 1 metru lățime. Scara trebuia să aibă laterale de sticlă sau de orice dar așa copiii pot cădea în orice clipă. La finalul toboganelor despre care vorbesc nu era nici un îngrijitor. Degeaba striga o față disperată prin stație ca nu venea nimeni. Au fost multe accidente astăzi. Sus la toboganele cele mari NU MAi Da-ti voie cu copii mici. Accidentele au fost multe. Galaxy trebuie să aibă o capacitate. Astăzi le-ați dat drumul ca la vite fără să estimați câți au intrat. Parcă era la piață. În zonă Galaxy există decât un mini restaurant care are 12 mese pentru toată gloată de oameni din interior. Apa nu avea 33 grade. Era mai rece. La vestiare credeți ca e suficient un uscator la 66 de vestiare ??? Nu trebuie să mai spun ca șezlongurile nu erau suficiente nici pentru 1/5 din oameni. Era o harababură și toți se certau cu supraveghetorii. La piscinuta mică pentru copiii de până la 3 ani cum v- ați gândit sa-i faceți interiorul din piatră? Alt material mai tare pentru micuți nu a-ti găsit? De ce nu sunt piscine în Galaxy cu temperatură diferită ? Am întrebat o fata din staff care stătea pe telefon undeva sub toboganele cele mari dacă găsesc un plasture sau pe cineva care să îmi dea un ajutor pentru rană și nu știa nimic. Ulterior am găsit încăperea după mai multe întrebări. Nu știu cine v-a montat amaratul ală de microfon dar când se făcea câte un anunț toată lumea se strâmba . Nimeni nu înțelegea nimic. Nici macar personalul. Se auzea un zgomot tare și neînțeles . Dacă a-ti făcut parcare în 2015 de ce nu există măcar 70 cm pentru pietoni ?? Nu am timp să mai scriu dar….

Raspuns

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult