0.4 C
România
28 octombrie 2021
Therme Bucuresti, vizat de o investigatie a CNCD, in urma unor sesizari privind discriminarea
Turism

Therme Bucuresti, vizat de o investigatie a CNCD, in urma unor sesizari privind discriminarea

Centrul Therme Bucuresti este vizat de o investigatie din partea Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD), institutie care a primit patru sesizari de la persoane care sustin ca nu au fost primite in centrul Therme Bucuresti. Presedintele CNCD a anuntat ca a fost demarata o investigatie in acest sens. 

Potrivit lui Asztalos Csaba, două familii au sesizat CNCD că au fost discriminate în momentul în care au încercat să intre în centrul Therme. Membri ai acestor familii au sesizat faptul că stăteau la coadă pentru a-şi achiziţiona bilete pentru a intra în centrul Therme, moment în care un grup de zece agenţi de pază i-ar fi scos de la coadă şi le-ar fi explicat că nu pot să intre, informează zf.ro. Persoanele respective spun că au solicitat să stea de vorbă cu cineva din conducerea centrului Therme pentru a li se da o explicaţie, dar li s-a spus că nu este nimeni din conducere acolo. Ulterior, li s-ar fi cerut să plece.

Asztalos Csaba a mai spus că în acest caz, marţi, au avut loc audieri, la care au fost prezenţi atât avocaţii centrului Therme şi avocaţii societăţii care asigură paza la acest complex, cât şi una dintre persoanele care au depus plângerile în acest caz, reprezentându-i şi pe ceilalţi reclamanţi. Cu acest prilej, au fost depuse înscrisuri şi au fost date declaraţii. Până pe 9 februarie, aceştia pot să depună şi alte înscrisuri la dosar, după care plângerile vor fi analizate de CNCD.

Dacă se va ajunge la concluzia că în acest caz a fost vorba despre discriminare, reprezentanţii centrului Therme riscă o amendă cuprinsă între 2.000 şi 100.000 de lei.

Te-ar putea interesa si: THERME Bucuresti are o problema: Regulamentul! Cat de sigur te simti la Therme, o locatie care nu se simte responsabila de clientii sai

Printre persoanele care au sesizat CNCD în acest caz se numără şi Mihai Neacşu, directorul Centrului Naţional de Cultură al Romilor, potrivit agentiei Mediafax.

De cealaltă parte, reprezentanţii centrului Therme au declarat miercuri, pentru sursa citata, că „accesul pe proprietatea Therme Bucureşti a fost restricţionat unui număr de 70 de persoane”.

„Cele mai frecvente încălcări ale regulamentului, care au condus la restricţionarea accesului în locaţie, au fost: limbaj nepotrivit şi licenţios, injurii la adresa altor clienţi şi la adresa personalului, fumatul în zone interzise (la duşuri sau în piscine), încălcarea regulamentului de utilizare al saunelor sau accesul în incita centrului în ţinuta de stradă. Therme Bucureşti a solicitat companiilor de pază şi protecţie responsabile de respectarea regulamentului să motiveze măsurile luate faţă de aceşti vizitatori”, au spus reprezentanţii centrului Therme, care au adaugat că regulamentul este un document public, fiind disponibil pe site-ul Therme Bucureşti, pe pagina sa de Facebook şi în incinta complexului.

Sursa: Gandul

Stiri pe aceeasi tema

Castelul Peles si castelul Pelisor se inchid pentru lucrari de conservare

Cristiana Petrariu Bota

THERME Bucuresti are o problema: Regulamentul! Cat de sigur te simti la Therme, o locatie care nu se simte responsabila de clientii sai

Cristiana Petrariu Bota

Giethoorn, un sat venetian din Olanda, este exemplul perfect de comuniune om-natura

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult