12 C
România
28 septembrie 2021
Tibi Useriu a castigat UltraMaratonul Arctic 6633 pentru a treia oara. Cu steagul Romaniei in mana, Tibi a fost intampinat de organizatori cu imnul national
Breaking News Sport

Tibi Useriu a castigat UltraMaratonul Arctic 6633 pentru a treia oara. Cu steagul Romaniei in mana, Tibi a fost intampinat de organizatori cu imnul national

Românul Tiberiu Ușeriu a câștigat noaptea trecută pentru a treia oară consecutiv UltraMaratonul Arctic (6633 Arctic Ultra) din Canada, cea mai dură competiție din lume. Tiberiu Ușeriu a trecut linia de sosire ţinând în mâini steagul României, care avea de data aceasta pe el şi însemnele Centenarului Marii Uniri.

La sosire, organizatorii l-au întâmpinat pe Tibi Ușeriu în acordurile Imnului Naţional al României şi l-au îmbrăţişat şi felicitat. Ultramaratonul Arctic Ultra 6633 , considerat printre cele mai dificile din lume, a debutat în data de 8 martie, iar Tibi a reuşit să o încheie după 7 zile şi aproximativ 5 ore.

”Nu contează că unele lucruri se repetă. Ele nu sunt niciodată la fel. Vă multumesc pentru susținere!”, a scris Tibi pe pagina sa de Facebook după terminarea cursei.

Tiberiu Ușeriu a terminat cu bine cei 618 kilometri ai traseului din acest an, cu 57 mai mulţi decât anul trecut. A parcurs traseul în mai puțin de 173 de ore.

Uşeriu a îndurat condiţii extreme de temperatură, a suferit degerături, umflături ale feţei, dar nu a abandonat cursa, în care au mai rămas doar şase concurenţi pe traseu.

Ceilalţi trei români care au luat startul au abandonat în primele două zile. Tibi Ușeriu devine astfel singurul din lume cu trei titluri la activ, după ce a fost primul şi la ediţiile din 2016 şi 2017.

În urmă cu doi ani a câștigat competiția în 173 de ore şi 40 de minute şi a avut de înfruntat temperaturi chiar şi de minus 62 de grade, iar anul trecut a câștigat cu timpul de 158 de ore.

Ediţia din 2018 a Maratonului 6633 Arctic Ultra este cea de-a zecea, iar startul s-a dat în 8 martie, de la Eagle Plains Hotel. Itinerariul a inclus atingerea Cercului Polar în primele 23 de mile.

Stiri pe aceeasi tema

Guvernul discuta conditiile in care se pot redeschide restaurantele de la 1 septembrie

Cristiana Petrariu Bota

Prima tara din lume care face teste de coronavirus in masa. Nu este obligatoriu, dar daca esti prins pe strada fara rezultat negativ poti fi amendat

Teodora Badescu

Raed Arafat: Daca de Pasti oamenii nu respecta regulile de distantare sociala si merg in vizita, riscam ca la Pastele viitor sa facem pomeni

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult