7.1 C
România
28 octombrie 2020
Stiri locale

Timisoara va avea o gara europeana abia in 2020. Anuntul facut de ministrul Transporturilor

Ministerul Transporturilor a anuntat ca Timisoara va avea o gara europeana abia in 2020. Una dintre petele negre de pe faţa Timişoarei nu va dispărea decât în 2020. Vorbim despre Gara de Nord a oraşului, care nu este nici pe departe o staţie de Capitală Europeană a Culturii, titlul câştigat de Timişoara pentru 2021, transmit jurnalistii de la BanatulAzi.ro.

Potrivit informaţiilor oferite de ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, prezent, vineri, la Timişoara, reabilitarea Gării de Nord din Timişoara va fi realizată abia între anii 2018 – 2020.

„Modernizarea staţiei Timişoara – Nord este inclusă într-un proiect de modernizare a 47 de staţii. Valoarea proiectului este de 82 de milioane de lei. Între 2017-2018 se va realiza Studiul de Fezabilitate, iar modernizarea propriu-zisă în perioada 2018 – 2020”, a declarat ministrul.

Proiectul vizează reabilitarea gărilor de pe culuarol TEN-T, cel care leagă România de Uniunea Europeană. Sunt căi de comunicaţii directe care trebuie realizate, potrivit acordului semnat între ţara noastră şi UE.

Anul trecut, Ministerul Transporturilor a trimis la Timişoara aproape două milioane de lei pentru reparaţii la clădirea principală şi la sălile de aşteptare. Şeful de la minister promite că anul acesta bugetul pentru reparaţii alocat Gării de Nord din Timişoara este de peste 2 milioane de lei şi se va realiza eficientizarea energetică a clădirilor, precum şi reparaţii la peroane.

Vezi video pe site-ul banatulazi.ro

Stiri pe aceeasi tema

Emilian Rosca, director adjunct al ITM Cluj, gol prin oras! A fost dus la Psihiatrie

Cristiana Petrariu Bota

Accident de microbuz la Ploiesti, cinci ambulante chemate pentru interventie

Ioana Badulescu

Cutremur in Romania incadrat de specialistii INFP la codul portocaliu

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult