24.5 C
România
1 octombrie 2022
STADIONUL DAN PALTINISANU
Social

Timisoara va avea un stadion nou la nivelul Arenei Nationale sau a stadionului din Craiova

Iubitorii sportului din Timisoara si in special ai fotbalului au primit o veste foarte buna chiar de la presedintele Consiliului Judetean Timis, Calin Dobra, care este hotarat sa porneasca demersurile necesare pentru contruirea unui stadion nou in orasul de pe Bega.

Nu este prima oara cand se vehiculeaza o astfel de ipoteza insa, de aceasta data, presedintele CJ Timis a detaliat planul care cuprinda in faza initiala demolarea actualei arene Dan Paltinisanu, urmand ca viitorul stadion sa fie amplasat chiar pe locul celui actual.

Calin Dobra recunoaste ca a fost impresinat negativ de gradul mare de degradare al stadionului Dan Paltinisanu, in acest moment existand chiar riscul unor accidente nedorite pentru spectatori, construirea unei arene moderne fiind solutia de preferat in locul unei renovari a structurii deja existente.

„Timisoara trebuie sa aiba un stadion nou si modern! Reafirm cu toata taria angajamentul de a construi un stadion nou pe locul “batranului” Dan Paltinisanu. Ca proprietar, Consiliul Judetean Timis va demara un proiect integrat in cadrul caruia va fi stipulat in mod clar faptul ca demolarea si noua constructie vor fi in acelasi pachet, iar licitatia va fi lansata pe aceste coordonate, adica demolarea va fi doar o etapa din constructia stadionului”, a scris Calin Dobra, presedintele CJT, pe pagina sa de socializare.

Acesta spune ca hotararea a fost luata din cauza starii avansate de degradare a tribunelor, care sunt un real pericol pentru spectatori si ca CJT nu isi permite sa aloce milioane de euro pentru o eventuala „cosmetizare” a actualului stadion.
„Starea de degradare a tribunelor este avansata, asa cum se poate observa cu ochiul liber, si nu ne putem asuma riscul de a pune in pericol siguranța spectatorilor. In plus, nu ne permitem sa alocam milioane de euro pentru o eventuala “cosmetizare”, iar intenția mea este de a avea o arena noua, moderna si multifunctionala, ca in tarile civilizate”, a completat Dobra.
Presedintele CJT a mai spus ca nu isi mai doreste discutii sterile pe marginea acestui subiect.
„Nu vreau sa intru in polemici si discutii sterile si vin in fata dumneavoastra cu o propunere clara si asumata: stadion nou pe amplasamentul actualei arene. Voi, cetatenii, veti putea evalua foarte curand cine produce doar circ – sunt aceeasi demagogi care nu au facut nimic pentru judet, au lansat doar jigniri si s-au opus din rasputeri tuturor proiectelor – si cine chiar doreste sa dea o alta dimensiune judetului nostru, ramas in urma altora tocmai din cauza dezbinarii promovata de ani de zile. Vom construi in Timis un stadion nou, o maternitate noua, centura Timisoarei, un spital regional. Va asigur de acest lucru!”, a incheiat presedintele Consiliului Judetean Timis.
Timisoreanul Cristi Brancovan a fost anuntat ca va organiza o dezbatere publica pe tema demolarii stadionului Dan Paltinisanu din Timisoara, la care sunt invitati sa isi spuna parerea toti timisorenii. Debaterea va avea loc marti, 13 martie, in clubul D’arc, de la ora 18, iar printre cei care si-au confirmat prezenta se numara presedintele Consiliului Judetean Timis, Calin Dobra, dar si edilul Timisoarei.

Related posts

Echipajele SMURD din Mures, Hunedoara, Arad, Sibiu si Maramures, salvate printr-un proiect de lege

Lucy Ionesco

ROMATSA continua negocierile pentru a incheia un nou contract colectiv de munca

Lucy Ionesco

Funeralii regale in Romania. Ramasitele reginei mama Elena vor fi reinhumate in necropola regala de la Curtea de Arges

Lucy Ionesco

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult