Tineretul ALDE a premiat performanta si excelenta in cadrul Galei Premiilor TLDE. Tariceanu: Pregatiti-va daca vreti sa faceti performanta
Politica

Tineretul ALDE a participat la Berlin la lucrarile Congresului tineretului liberal european, in cadrul caruia a fost aleasa noua conducere a LYMEC

Tineretul ALDE Romania a participat la congresul tineretului liberal european – LYMEC – de la Berlin. În acest weekend a avut loc la Berlin, un nou congres al tineretului liberal european – LYMEC -, la care a participat o delegație a tineretului ALDE, TLDE fiind o formațiune politică membră asociată a acestei organizații politice europene.

Delegația Tineretului Alianței Liberalilor și Democraților (TLDE) formată din vicepreședintele TLDE și coordonator al Departamentului de afaceri europene și relații internaționale Tudor-Tim Ionescu, precum și de ofițerul internațional Raphael Nazaruk, a prezentat situația politică din România, participarea ALDE în alianța de guvernare, precum și prezența tinerilor în administrația publică locală și centrală.

În cadrul întrevederilor avute de către delegaţia TLDE România cu reprezentanții LYMEC a fost subliniată importanța anului 2019, în care tineretul ALDE a invitat LYMEC să organizeze un congres european în România. Argumentele prezentate pentru organizarea acestui eveniment în România au fost reprezentate de faptul că țara noastră va deține președenția rotativă a Consiliului Uniunii Europene, dar și pentru alegerile europarlamentare și prezidențiale, unde LYMEC și-a manifestat susținerea pentru ALDE România.

Congresul a fost precedat în zilele de joi și vineri, de un seminar organizat de Forumul Liberal European – ELF, cu tema „Liberalism pentru Europa – un contraatac”. Vineri, toate organizațiile au participat la o recepție ținută la Bundestag, Parlamentul Federal German, la invitația partidului liberal FDP.

Sâmbătă au avut loc lucrările Congresului tineretului liberal european, în cadrul căruia a fost aleasă noua conducere a LYMEC. Astfel, președintele organizației a fost aleasă Svenja Hahn, cu o majoritate de 82 % din votul participanților. De asemenea, organizațiile membre au votat mai multe rezoluții pe teme europene.

Stiri pe aceeasi tema

Acte normative incluse pe agenda sedintei de Guvern de miercuri, 11 martie

Cristiana Petrariu Bota

Ponta: Actualul PNL/PDL bate record dupa record in ce priveste tupeul cu care ii mint pe oameni!

Cristiana Petrariu Bota

Ministrul Tudorel Toader, o noua reactie catre Iohannis: Nu am actionat si nu actionez in nume personal

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult