Parlamentul European da cu Romania de pamant. Rezolutia adoptata la Strasbourg critica Guvernul roman privind functionarea justitiei si independenta presei
Examene

Tinerii din Romania pot aplica pentru stagii de practica la institutii ce tin de Uniunea Europeana

Tinerii din Romania pot aplica pentru diverse stagii de practica la institutii care tin de Uniunea Europeana, a declarat europarlamentarul Iuliu Winkler (PPE), aflat la Deva. Stagiile de practica la institutiile Uniunii Europene se vor constitui ca etape importante in formarea profesionala a viitorilor specialisti.

Iuliu Winkler, europarlamentar UDMR – PPE, a arătat că timpul petrecut în cadrul instituţiilor europene, fie că este vorba despre Comisia Europeană, Parlamentul European sau Curtea Europeană de Justiţie, poate fi o perioadă de acumulare de cunoştinţe şi competenţe, dar şi una care să le ofere tinerilor posibilitatea de a vedea cu propriii ochi părţile bune sau mai puţin bune ale UE.

„Eu cred că cea mai mare investiţie pe care trebuie să o facem este în tineri, iar cea mai importantă reformă pe care trebuie să o facem este cea a învăţământului. (…) Trebuie să facem o reformă a competenţelor, să facem o reformă prin care să intrăm în secolul 21. (…) Există şi multe alte căi prin care să-i mobilizăm pe tineri, să-i facem pe tinerii noştri să fie competitivi. Să-i învăţăm să facă voluntariat, să-i învăţăm să cunoască valorile adevărate, să-i ajutăm să descopere lumea. Iar una dintre posibilităţi este aceea de a încerca să petreci o perioadă de practică într-una dintre instituţiile europene”, a spus Iuliu Winkler, într-o conferinţă de presă.

Parlamentarul european a explicat că experienţa directă a lucrului într-o instituţie a UE este de „neînlocuit”, menţionând faptul că tinerii români care aplică pentru aceste stagii sunt bine pregătiţi, dovada fiind faptul că doar 68 dintre cele 965 de candidaturi depuse în anul 2016 şi prima jumătate a anului 2017 au fost acceptate.

Pentru a le veni în ajutor tinerilor din România care caută un stagiu de pregătire, deputatul european a menţionat că a actualizat pe site-ul său, www.iuliuwinkler.ro, lista cu instituţiile europene la care cei interesaţi pot depune aplicaţii în format electronic.

Articole asemănătoare

ADMITERE POLITIE 2018 – Concursurile la scolile de Politie vor fi organizate mai devreme

Ioana Badulescu

REZULTATE REZIDENTIAT 2019. Ministerul Sanatatii cauta solutii pentru ca toti absolventii care reusesc sa treaca pragul de 60% sa fie admisi

Lucy Ionesco

ADMITERE ACADEMIA DE POLITIE 2018. Modificari la regulamentul de admitere, o categorie de candidati nu va mai sustine probele scrise

Ioana Badulescu